Πώς αντιδρούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στην επικήρυξή τους

Οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί,

Ο συνήγορος υπεράσπισης των οκτώ τούρκων αξιωματικών προανήγγειλε την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πώς σχολίασε την απόφαση για επικήρυξή τους....


Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι επικηρύχθηκαν από την Άγκυρα έναντι του ποσού των 670.000 ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Χρίστος Μυλωνόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με στόχο την απαγόρευση της επαναπροώθησης των «8» στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας πάντως, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», εμφανίστηκε καθησυχαστικός, θεωρώντας «απίθανο το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί, την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016, κατέφυγαν στην Ελλάδα, αιτούμενοι και λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο.

Η Άγκυρα από την πλευρά της, έχει επανειλημμένως αξιώσει την έκδοση των «8», οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή τόσο στην τρομοκρατική — κατά την Τουρκία — οργάνωση του Φετχουλάχ Γκιουλέν, γνωστή και ως FETO, όσο και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών κ. Χρ. Μυλωνόπουλος στον ΣΚΑΪ
Ο κ. Μυλωνόπουλος επεσήμανε, επιπλέον, ότι η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία.

«Η Τουρκία ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου».

Έκανε παράλληλα, λόγο για «πολιτιστικό αταβισμό» και «παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας», ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση ως «διακαή επιδίωξη» και «θέμα γοήτρου» της Τουρκίας. «Εφόσον η ΕΛΑΣ επιτελεί τα καθήκοντα της, δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» εκτίμησε, καταλήγοντας.
πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου