Εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Ο Νικολάς Μαδούρο πρότεινε πρόωρες εκλογές στο κοινοβούλιο

Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουάιδο, ΗΠΑ,

Μία μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε για τους πολίτες της Βενεζουέλας ο Νικολάς Μαδούρο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο κοινοβούλιο της χώρας.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, πρότεινε πρόωρες εκλογές στο κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια μίας φιλοκυβερνητικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας νωρίτερα το Σάββατο.

«Θέλουν εκλογές; Θα διεξαγάγουμε κοινοβουλευτικές εκλογές», ανέφερε ο Νικολάς Μαδούρο σε δηλώσεις του.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω της τρέχουσας πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα, με την πραγματοποίηση μεγάλων αντί-κυβερνητικών διαμαρτυριών αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, σε μία προσπάθεια να πάρει την εξουσία από τον Μαδούρο.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ, οι οποίες υποστήριξαν το Γκουάιδο, κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, PDVSA, της Βενεζουέλας.

Σε απάντηση, ο Μαδούρο χαρακτήρισε τον Γκουάιδο μια μαριονέτα της Ουάσινγκτον, κατηγορώντας παράλληλα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι σχεδίαζαν να τον ανατρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου