ΗΠΑ - ΚΙΝΑ: Κοντά στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας

ΗΠΑ, Κ'ινα, οικονομία, εμπόριο,

Οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές εργάζονται πάνω σε πολλά μνημόνια κατανόησης για μιά τελική εμπορική συμφωνία...


Οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές εργάζονται πάνω σε πολλά μνημόνια κατανόησης (Memorandum of Understanding- MOU) που θα αποτελέσουν τη βάση μιας τελικής εμπορικής συμφωνίας, σύμφωνα με ένα άτομο που είναι ενήμερο για τις συνομιλίες.

Τα μνημόνια κατανόησης θα καλύπτουν τομείς όπως η γεωργία, οι μη δασμολογικοί περιορισμοί, οι υπηρεσίες, η μεταφορά τεχνολογίας και η πνευματική ιδιοκτησία, δήλωσε η πηγή που ζήτησε να μην εντοπιστεί επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Ο μηχανισμός επιβολής εξακολουθεί να είναι ασαφής, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απειλή για επαναφορά των δασμών εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, δήλωσε η πηγή.

Δεν αναμένεται καμία πρόοδος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Ουάσινγκτον σχετικά με τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα, αλλά υπάρχει μια προσπάθεια να επεκταθεί ενδεχομένως η προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα. Ο Liu He, ο κύριος διαπραγματευτής της Κίνας, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump την Παρασκευή, σύμφωνα με ένα άλλο πρόσωπο, που είναι εξοικειωμένο με την κατάσταση.

Οι ΗΠΑ ζητούν επίσης από την Κίνα να κρατήσει την ισοτιμία του γιουάν σταθερή ώστε να εξουδετερωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια του Πεκίνου να υποτιμήσει το νόμισμά του για να αντιμετωπίσει τους δασμούς των Η.Π.Α., σύμφωνα με άλλα άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες. Ο εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του δεν θα χρησιμοποιήσει το γιουάν ως εργαλείο αντιμετώπισης των εμπορικών διαφορών.
Bloomberg/Brief

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου