Η επίσημη ανακοίνωση της Exxon Mobil για την γεώτρηση στο τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ

Κύπρος, Exxon Mobil, φυσικό αέριο,

Με βάση την προκαταρκτική ερμηνεία των δεδομένων για το στόχο, η ανακάλυψη θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει φυσικό φυσικό αέριο πόρων ύψους περίπου 5 τρισεκατομμυρίων έως 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (142 δισ. Έως 227 δισ. Κυβικά μέτρα) αναφέρει στην ανακοίνωση της η ExxonMobil...


Η επίσημη ανακοίνωση της Εxxon Mobil για την γεώτρηση στο θαλασσοτεμάχιο 10 αναφέρει:

Στο στόχο, που βρίσκεται στο μπλοκ 10, βρέθηκε μια δεξαμενή αερίου μήκους περίπου 133 ποδών (133 μέτρα). Το πηγάδι ήταν διάτρητο σε βάθος 13.780 ποδιών (4.200 μέτρα) στα 6,769 πόδια (2.063 μέτρα) νερού.

Με βάση την προκαταρκτική ερμηνεία των δεδομένων για το στόχο, η ανακάλυψη θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει φυσικό φυσικό αέριο πόρων ύψους περίπου 5 τρισεκατομμυρίων έως 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (142 δισ. Έως 227 δισ. Κυβικά μέτρα). Θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση τους επόμενους μήνες για τον καλύτερο προσδιορισμό του δυναμικού των πόρων.

«Αυτά είναι ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε μια περιοχή έρευνας αιχμής», δήλωσε ο Steve Greenlee, πρόεδρος της Exxon Mobil Exploration Company. «Η περαιτέρω αξιοποίηση του δυναμικού αυτού του νέου πόρου που θα αποτελέσει πηγή ενέργειας για τις περιφερειακές και παγκόσμιες αγορές".

Το Glaucus-1 ήταν το δεύτερο από ένα πρόγραμμα γεωτρήσεως δύο πηγαδιών στο Block 10. Στο πρώτο πηγάδι Delphyne-1 δεν βρέθηκαν εμπορικές ποσότητες υδρογονανθράκων.

Το Block 10 είναι 635.554 στρέμματα (2.572 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Η Exxon Mobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited είναι διαχειριστής και κατέχει ποσοστό 60% στο μπλοκ. Κατάρ Petroleum International Upstream O.P.C. κατέχει ποσοστό 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου