Η Μέρκελ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί μετά τις ευρωεκλογές

Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, CDU,

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το Blooomberg, οι πιέσεις  στην καγκελάριο Μέρκελ προέρχονται από το εσωτερικό του CDU και μάλιστα από την διάδοχο της στην ηγεσία του κόμματος, την Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ...


Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και η αρχηγός της CDU Κραμπ Κάρενμπαουερ
Οι πιέσεις για παραίτηση Μέρκελ φαίνεται να προέρχονται από τη διάδοχο της στην ηγεσία του CDU, Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.

Η Άνγκελα Μέρκελ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από τη θέση της καγκελαρίου μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το Blooomberg, οι πιέσεις προέρχονται από το εσωτερικό του CDU και μάλιστα από την διάδοχο της στην ηγεσία του κόμματος, την Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ. Οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ αναμένεται να χάσουν έδαφος στις εκλογές της 26ης Μαϊου.

Η επικεφαλής του CDU, Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Μέρκελ, ζητώντας της να παραιτηθεί, ενώ συγκάλεσε συνέδριο του κόμματος στις 2 Ιουνίου, ανέφεραν οι πηγές.

Η Κάρενμπάουερ δεν είχε προειδοποιήσει τη Μέρκελ για το συνέδριο και άφησε να εννοηθεί ότι θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του συμβουλίου Ευρωπαίων ηγετών.

Δημοσίως, η 56χρονη Κάρενμπαουερ -ή ΑΚΚ όπως είναι γνωστή με τα ακρωνύμιο του ονόματός της- επιμένει ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα παραμείνει έως το τέλος της θητείας, με εκπρόσωπο του κόμματος να παραπέμπει στη συγκεκριμένη θέση σε ερώτηση του Bloomberg.

Από τότε που ανέλαβε στην ηγεσία του CDU τον Δεκέμβριο του 2018, η Ανεγκρέτ Κάρενμπαουερ, καταβάλλει προσπάθειες να ενισχύσει τη δημοτικότητά της, τόσο στις δημοσκοπήσεις αλλά και στους κόλπους του κόμματος. Οι προσπάθειές της να επισπεύσει την αποχώρηση Μέρκελ όχι μόνο θα μπορούσαν να αποτύχουν αλλά και να γυρίσουν μπούμεραγκ, σχολιάζει το Bloomberg.

Παρά τις πιέσεις, η καγκελάριος εμφανίζεται αποφασισμένη να παραμείνει έως το τέλος της θητείας της, τον Σεπτέμβριο του 2021, ανέφεραν οι πηγές, διατηρώντας την ανωνυμία τους.
 πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου