Η Μέρκελ συγχαίρει Μητσοτάκη και ευχαριστεί Τσίπρα

Η καγκελάριος τηλεφώνησε στο νέο πρωθυπουργό και ευχαριστεί τον απερχόμενο για την «εμπιστευτική» τους συνεργασία. Το Βερολίνο ελπίζει ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη «μεγάλη επιτυχία» της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε στο μπρίφινγκ της Δευτέρας στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Η καγκέλαριος εξέφρασε την επιθυμία «να έχει μαζί του μια στενή, φιλική συνεργασία όπως αυτή συνάδει με τη στενή φιλία και εταιρική σχέση με την Ελλάδα». Η γερμανική κυβέρνηση εύχεται σύμφωνα με τον κ.Ζάιμπερτ «να εξελιχθούν τα πράγματα θετικά στην Ελλάδα προς όφελος των ελλήνων πολιτών που επωμίσθηκαν τα τελευταία χρόνια μεγάλα βάρη.»

«Παράλληλα», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος «ευχαριστεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του που κατάφεραν ακόμη και σε απαιτητικές χρονιές να διατηρήσουν στη συνεργασία τους πάντα μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης.» Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα της Αθήνας και των Σκοπίων που οδήγησε στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων. «Ελπίζουμε», είπε ο κ. Ζάιμπερτ «ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αυτή τη θετική διαδικασία ομαλοποίησης» των σχέσεων των δύο χωρών.
Deutsche Welle

Άνγκελα Μέρκελ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.