Το πρώτο μήνυμα του Eurogroup στην νέα ελληνική κυβέρνηση (vid)

Eurogroup, υπουργοί Οικονομικών Ευρωζώνης,

Να στείλουν το «σωστό μήνυμα» στην νέα ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, θέλησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης...


Να στείλουν το «σωστό μήνυμα» στην νέα ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, θέλησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με την απόφασή τους να διεξάγουν συζήτηση για την Ελλάδα, μία μόλις ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, o Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται αποκλειστικά από το Eurogroup, το οποίο είναι και το μόνο που μπορεί να τις τροποποιήσει.

«Ήμασταν πολύ ακριβείς με τις απαιτήσεις για την προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα θα χρειαστεί να εξετάσουμε τη νέα κατάσταση. Υπήρξαν υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τώρα ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, τον συνεχάρην, του εύχομαι καλή επιτυχία ιδίως για την ελληνική οικονομία και τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Όμως θα συζητήσουμε την κατάλληλη ώρα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα. Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται εδώ, από τους υπουργούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τις ευχές του στην νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε και ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μάριος Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Κύπρου που μπορεί να αποτελέσει φάρο για την Ελλάδα.

Πέραν της Ελλάδας, στο Eurogroup συζητήθηκαν η δημοσιονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνολικά και οι προοπτικές για το 2020, η μη κίνηση διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία και η διαδικασία διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης Προέδρου της ΕΚΤ. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε τελικά στη συνεδρίαση από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Όπως μεταδίδουν ελληνικά Μέσα, το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό θέμα το eurogroup.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου