01/09/19

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαρέγκλιτα και… αμετανόητα παραμένει πιστός στις πατριωτικές, κοινωνικές γραμμές...


Προσερχόμενος σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, εκλήθη να τοποθετηθεί για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την στάση που θα τηρήσει.

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας στα συγκεκριμένα ερωτήματα δήλωσε:

«Καλοδεχούμενη κάθε ερώτηση για τις προθέσεις μου τούτη την πολύ επίμαχη και εύθραυστη πολιτική περίοδο.

Αλλά και «ανοικτό γράμμα» η βούλησή μου.

Αφενός, δεν πρόκειται να ψηφίσω τη επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών όπως δεσμεύθηκα ενώπιον των συμπατριωτών μας που συμμετείχαν στις λαοσυνάξεις της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και ακόμα σ’ αυτή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την ημέρα της υπογραφής στη περιοχή των Πρεσπών αφετέρου, αν προκύψει ζήτημα στήριξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή της όποιας Κυβερνητικής σύμπραξης, θα βρεθώ απέναντι.

Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα και με απόλυτη συνέπεια, παρά το προσωπικό πολιτικό κόστος, στην αταλάντευτη στάση μου από το 2012 μέχρι σήμερα.

Το 2012 δεν υπάκουσα στην προτροπή του Σαμαρά «να κάτσουμε στα τέσσερα» μπροστά στους τροϊκανούς, κρέμασα την κάπα μου στο μαντρί της μεγάλης πατριωτικής παράταξης που με γαλούχησε και με την οποία πολιτεύτηκα. Έφυγα από το μαντρί, εγκαταλείποντας το υπουργιλίκι μετά από μόλις 17 μέρες και ακολούθησα την δική μου αυτόνομη πορεία, που μου επιτρέπει να κοιτάω στα μάτια όλο τον Ελληνικό λαό.

Την ίδια στάση κράτησα, λίγες εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015, δήλωσα ανυπακοή, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων, όπως έπραξε και ο Στάθης Παναγούλης. Στα δύσκολα, λοιπόν, συνέχισα την ίδια αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία, λογοδοτώντας μόνο στον Ελληνικό λαό και σε κανένα «σαράφη» του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Ας αναζητήσουν, λοιπόν, αλλού αλλήθωρους και ιδιοτελείς που ψηφίζουν όχι με βάση την συνείδησή τους, αλλά «κατά τας υποδείξεις»…

Ο Νίκος Νικολόπουλος απαρέγκλιτα και… αμετανόητα παραμένει πιστός στις πατριωτικές, κοινωνικές γραμμές.

Νοιώθω δε, ευτυχής που έχω επωμισθεί το «γλυκό» κόστος της μοναχικής μου πορείας, γιατί αυτό με δυναμώνει, έχοντας επίγνωση ότι υπηρετώ, τα εθνικά συμφέροντα εν προκειμένω τα απαράγραπτα δικαιώματα, την ιστορία, τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Το ίδιο πράττω και για τις αξέχαστες πατρίδες, όπως και για τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλου του έθνους. Συνεχίζω λοιπόν, τους αγώνες μαζί με χιλιάδες αδέσμευτους Έλληνες πατριώτες, Χριστιανούς Ορθοδόξους για τη θρησκεία μας και την παραδοσιακή οικογένεια, χωρίς νεοταξικούς κεχαγιάδες στο κεφάλι μου».

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Συγκέντρωση την Πέμπτη 10/01, 6μμ, στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και τα Γραφεία Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση - κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ την Πέμπτη 10/1 στην Αθήνα...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ!

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ.
Συγκέντρωση Πέμπτη 10/01, 6μμ, Προπύλαια και πορεία προς Βουλή-Γραφεία ΕΕ

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού, Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου:

- Να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και την απρόσκοπτη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Να δηλώσει το «παρών» στις σημαντικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που παίρνουν μια νέα τροπή μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρησή τους από τη Συρία και εμπλέκουν άμεσα Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

- Να κλειδώσει τη “μετα”μνημονιακή πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ – Γερμανίας, προβάλλοντας την ΕΕ σαν μοναδικό εγγυητή για τους λαούς απέναντι στην κρίση.

Γι’ αυτό καλούμε σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.Ε.

. Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ

Στηρίζουν οι παρακάτω Οργανώσεις και Συλλογικότητες:

. - ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ- Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
- ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
- ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
- ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
- ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
- ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
- ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
- ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

Παν. Λαφαζάνης: Όλοι στους δρόμους με «κίτρινα γιλέκα». Ανεπιθύμητη η Merkel στην Αθήνα


Παν. Λαφαζάνης: Όλοι/-ες να φορέσουμε «κίτρινα γιλέκα» και να βγούμε ενωμένοι στους δρόμους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε νίκες και δικαιώσεις

Παν. Λαφαζάνης: Ανεπιθύμητη στην Ελλάδα η Merkel των μνημονίων, της κηδεμονίας και της Νατοϊκής Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανεπιθύμητη η Merkel που αρνείται να επιστρέψει τα κλεμμένα του κατοχικού δανείου και να πληρώσει τις πολεμικές κατοχικές επανορθώσεις.

Ο Παν. Λαφαζάνης παρευρέθηκε στον Αγιασμό των Υδάτων στο Λιμανάκι του Κερατσινίου στον Πειραιά, απ’ όπου έκανε στους δημοσιογράφους τις παρακάτω δηλώσεις:

«Τα ‘’κίτρινα γιλέκα’’ της Γαλλίας και οι επίμονοι και νικηφόροι αγώνες τους μας δείχνουν τον δρόμο.

Η λύση με τον καινούργιο χρόνο για να αλλάξουμε το πολιτικό τοπίο και να επιτύχουμε νίκες είναι όλοι και όλες να φορέσουμε τα δικά μας ελληνικά κίτρινα ή οποιουδήποτε χρώματος γιλέκα και να βγούμε στους δρόμους. Να στείλουμε ένα βροντερό ενωτικό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τις φοροεπιδρομές, την ανεργία, τον ξενιτεμό των νέων, την υπερχρέωση, την τραπεζική ληστεία, τους πλειστηριασμούς, την διαφθορά, τα σκάνδαλα, την κοροϊδία, την πολιτική εξαχρείωση και την καταπάτηση κάθε ίχνους δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας.

Ιδιαίτερα μπροστά στον ερχομό της Merkel στην Αθήνα καλούμαστε όλοι/-ες με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να φέρει πίσω τα κλεμμένα του γερμανικού κατοχικού δανείου και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τις γερμανικές κατοχικές καταστροφές στην πατρίδα μας και για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Η Merkel των μνημονίων, της γερμανικής κηδεμονίας και της λιτότητας, η Merkel που επιμένει να γυρίζει την πλάτη στην καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και η Merkel που έρχεται να πιέσει για να περάσει η Νατοϊκή-Ευρωενωσιακή και εθνικά ασύμφορη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ανεπιθύμητη στη χώρα μας».

Στο Λευκό Οίκο, ορισμένοι βασικοί οικονομικοί σύμβουλοι προωθούν μια γρήγορη λύση στην εμπορική σύγκρουση...


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ολοένα και πιο πρόθυμος να φτάσει σύντομα σε μια συμφωνία με την Κίνα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που κάνει, να δώσει ώθηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές που έχουν υποχωρήσει, ενώπιον των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις του Λευκού Οίκου.

Οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων στο Πεκίνο ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (9/1), σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο των ΗΠΑ που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι διαπραγματεύσεις είχαν παραταθεί για μια μέρα, γεγονός που αύξησε την αισιοδοξία, η οποία τροφοδοτείται από τα tweets του Tραμπ ότι οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο προς μια συμφωνία.

Μέσα στο Λευκό Οίκο, ορισμένοι βασικοί οικονομικοί σύμβουλοι προωθούν μια γρήγορη λύση στην εμπορική σύγκρουση για να βοηθήσουν στο να καλμάρουν οι ταλαιπωρημένες αγορές. Ο δείκτης S&P500 μειώθηκε περίπου κατά 8%, από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ξι Ζι Πινγκ συμφώνησαν σε εκεχειρία 90 ημερών στη συνάντηση της 1ης Δεκεμβρίου στην Αργεντινή.
"Οι συνομιλίες με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά!", έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο twitter την Τρίτη, το τελευταίο σε μια σειρά από ενδιαφέροντα μηνύματα από αυτόν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν με τη συνάντησή του με τον Ξι Ζι Πινγκ και την αναταραχή της αγοράς τον Δεκέμβριο.

Οι ασιατικές μετοχές και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Η.Π.Α. σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.
Bloomberg

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη και Παρασκευή, 10 και 11 Ιανουαρίου, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ...


Αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 10/1, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την Παρασκευή. 11/1, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 14:00, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί τη Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται η εφημερίδα Tagesspiegel σε σχετικό άρθρο της με τίτλο «Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή».

«Παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το ονοματολογικό θα συζητηθεί στις επαφές της Άνγκελας Μέρκελ με Έλληνες πολιτικούς. Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες» παρατηρεί η εφημερίδα του Βερολίνου.

«Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση. Ας μην ξεχνάμε ότι Νέα Δημοκρατία και τα αδελφά συντηρητικά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία, είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Στο μεταξύ τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας όσο και το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια ώρα, οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η Βουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Eπικαλούμενη την αστάθεια στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τις αναταραχές στις αναδυόμενες αγορές και τις εμπορικές εντάσεις...


Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη προχώρησε η World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα), επικαλούμενη μεταξύ άλλων την αυξημένη αστάθεια στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τις αναταραχές στις αναδυόμενες αγορές και τις εμπορικές εντάσεις.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει στο 3% και 2,9% για τα έτη 2018 και 2019 αντίστοιχα, ποσοστά μειωμένα κατά 10 μονάδες βάσης (0,1%).

Κατά 0,1% υποδεέστερη είναι και η πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020, στο 2,8%. Η World Bank αναμένει «φτωχότερες» επιδόσεις από σχεδόν όλες τις μεγάλες οικονομέις του κόσμου.


Για ΗΠΑ και ΚΙΝΑ


Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένει ανάπτυξης της τάξεως του 2,5% το 2019 και 1,7% το 2020, ωστόσο αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμηση για το περασμένο έτος στο 2,9%, έναντι 2,7% αρχικά.

Σε ό,τι αφορά στην Κίνα, η οικονομία θα μεγεθυνθεί κατά 6,2% τη διετία 2019-2020, από 6,5% πέρυσι, ενώ στην Ευρωζώνη θα καταγραφεί ανάπτυξη 1,6% και 1,5% για την παραπάνω περίοδο αντίστοιχα -η πρόβλεψη για το 2019 είναι κατά 10 μονάδες βάσης υποδεέστερη σε σύγκριση με την εκτίμηση της Τράπεζας τον Ιούνιο 2018.

«Τα τρωτά σημεία του χρέους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος αυξάνονται. Ενώ ο δανεισμός επέτρεψε σε πολλές χώρες να αντιμετωπίσουν σημαντικές αναπτυξιακές ανάγκες, ο μέσος λόγος προς το ΑΕΠ των χωρών χαμηλού εισοδήματος έχει αυξηθεί και η σύνθεση του χρέους έχει μετατοπιστεί προς πιο ακριβές πηγές χρηματοδότησης.

Οι οικονομίες αυτές πρέπει να επικεντρωθούν στην κινητοποίηση των εγχώριων πόρων, στην ενίσχυση των πρακτικών διαχείρισης του χρέους και των επενδύσεων και στην οικοδόμηση πιο ανθεκτικών μακροοικονομικών πλαισίων.

Η διατήρηση του ιστορικά χαμηλού και σταθερού πληθωρισμού δεν είναι εγγυημένη στις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Οι κυκλικές πιέσεις που έχουν υποβαθμίσει τον πληθωρισμό κατά την τελευταία δεκαετία διαλύονται σταδιακά.

Οι μακροπρόθεσμοι παράγοντες που συνέβαλαν στη μείωση του πληθωρισμού τις τελευταίες πέντε δεκαετίες -το παγκόσμιο εμπόριο και η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση, η ευρεία υιοθέτηση ισχυρών πλαισίων νομισματικής πολιτικής- μπορεί να χάσουν δυναμική ή να αντιστραφούν.
Brief/Bloomberg

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.