September 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι «τώρα αφήνουμε τα λόγια και σηκώνουμε τα μανίκια» αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, παρουσιάζοντας στα μέλη της κυβέρνησης τις βασικές κατευθύνσεις για τις δύσκολες πτυχές της συμφωνίας.

ΜΕΤΑ την πρώτη κυβερνητική κρίση που οδήγησε στην παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου και τη στοχοποίηση του υφυπουργού Αγρτοικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, συγκαλείται στις 11:00 το πρωί σε πρώτη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το υπουργικό συμβούλιο.

ΩΣ ΥΠΕΚΦΥΓΗ στο πρόβλημα, χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα: «Η απόφαση του άτυπου συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και τα κύματα των προσφύγων συνιστά περισσότερο μια ακόμη υπεκφυγή,

Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, θα διδάσκει η Μπέτυ-Περιστέρα Μπαζιάνα, σύμφωνα με το Kozanimedia.

Η ΕΛΛΑΔΑ και η Βουλγαρία ελπίζουν να συμφωνήσουν για έναν αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα συνδέει και τις δύο χώρες, σύμφωνα με την ΔΕΠΑ.

Τα δύο κράτη έχουν τις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες, για το έργο το οποίο θα λάβει 45 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως επιδότηση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου πιστή στον όρκο της, τα καθήκοντά της και το πρόγραμμα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου ανακοίνωσε την συνέχιση των εργασιών, ως όφειλε, της «Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος», την οποία η ίδια είχε συγκροτήσει, μέχρι να παραδώσει τη θέση της στις 2 Οκτωβρίου. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «Αυτό είναι το θεσμικό μου καθήκον».

Η «εγγύηση» Τσακαλώτος, η ήρεμη δύναμη Χουλιαράκης και ο εργατικός Αλεξιάδης ρίχνονται στον αγώνα για την υλοποίηση του μνημονίου - Η μάχη αρχίζει, χωρίς χρόνο για χάσιμο - Πρώτο crash test το Euro Working Group της Πέμπτης

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ τοπίο αναδείχθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με κυρίαρχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Παρά την ήττα του στη διαπραγμάτευση με τους Eυρωπαίους εταίρους και τα πενιχρά αποτελέσματα της πρώτης διακυβέρνησής του και παρά τη διάσπαση του κόμματός του, οι ψηφοφόροι του έδωσαν μία καθαρή νίκη με 7,5 μονάδες διαφορά από το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ.

ΑΛΛΑΓΕΣ στη ρύθμιση των 100 δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».

ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους στα μισά θα οδηγήσει μια νέα παράταση της ωρίμανσης των δανείων και η μείωση των επιτοκίων, εκτιμά το γερμανικό Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία (IFW).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Υπηρεσιακό Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγική Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Μελά

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Σαν Χουάν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδιο για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε βάθος πενταετίας. Ζητά από τους πιστωτές να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους. Το ρίσκο είναι μεγάλο.

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ των εκλογών, που πήγε πίσω την εφαρμογή των μέτρων κατά περίπου πέντε εβδομάδων, διαμορφώνει ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες για το επόμενο τρίμηνο και θα πρέπει η κυβέρνηση να "τρέξει" προκειμένου να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα για να μήν φορτωθεί η χώρα και νέα μέτρα και να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.

Την θέση της Αριστερής Πλατφόρμας έχει καταλάβει πλέον η «Ομάδα των 53» του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν πλέον την κύρια μορφή έκφρασης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και ήδη έδειξαν τις διαθέσεις τους, αφού είχαν σημαντικό λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης, έθεσαν βέτο για πρόσωπα που είχε ακουστεί ότι θα έμπαιναν, ενώ απαίτησαν ακόμα και την απομάκρυνση άλλων.

«Έχει καταστεί πλέον σαφές, ότι τα δεκάδες προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας, θα δοκιμάσουν σκληρά, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, τόσο τους παλαιούς, όσο και τους λίγους καινούργιους υπουργούς της νέας Κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Δημήτρη Καμμένου ζήτησε πριν λίγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα tweets που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός Υποδομών. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ έλεγχο για τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις στην καταμέτρηση των ψήφων σε τέσσερις δήμους της Αττικής ζήτησαν υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοί του κόμματος κατέθεσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτημα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου στους δήμους Αθηνών, Περιστερίου, Αχαρνών και Νίκαιας.

ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οι έλεγχοι γι΄αυτούς που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν, αν και είχαν λεφτά, θα εντατικοποιηθούν, με αποτέλεσμα να "μπουν" χρήματα στα δημόσια ταμεία, αναφέρθηκε ο νέος Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ από χθες οι διαδικασίες εκλογής προέδρου και στη Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε η Λ. Συγγρού, μετά από τη συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ένα «βουνό» υποχρεώσεις περιμένουν τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο, που υπεγράφη από τον Αλέξη Τσίπρα στις 12 Ιουλίου 2015 και αποτέλεσε την αφορμή για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διενέργεια των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Μετά το πάρτι έρχεται το hangover, γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική Daily Telegraph.

Το εκλογικό αποτέλεσμα πράγματι εντυπωσιάζει. Μετά από την προσυπογραφή του Τρίτου Πεντακομματικού Μνημονίου, την εν μια νυκτί μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, τις εκατοντάδες αποχωρήσεις μελών και επιφανέστατων στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε εκλογικά αλώβητος.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς επέκρινε για μια ακόμη φορά την πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η Γερμανία ευθύνεται για το χάος».

Για τους νικητές και ηττημένους της εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και τις προοπτικές επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα τοποθετείται σε άρθρο του στον Guardian Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ηττημένα τα μικρά κόμματα και πραγματικούς νικητές τους δανειστές και την τρόικα.

«Η ΛΑ.Ε. μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο, ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασίστικότα και τόλμη», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Η Βουλή που αναδεικνύεται από τις εκλογές δεν αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των πολιτών» υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την μεριά της. 

Αλλά και η εκκαθάριση της Βουλής από τις Αντιμνημονιακές φωνές.


ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ κάποιος το εκλογικό αποτέλεσμα «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και ως «θρίαμβο» του μνημονίου!

Δήλωση-Παρέμβαση του Συνταγματολόγου - καθηγητή  ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ δε γίνονται γιατί υπήρχε κάποιος από τους λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν και αποφασίστηκαν από τους δανειστές μας και από τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση: για να ανατρέψουν στα μάτια των λαών της Ευρώπης το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο απάνθρωπο και παράνομο καθεστώς δανεισμού

Ο Πολ Μέισον εκτιμά ότι ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης «βλέπουμε την αρχή μιας οικονομίας που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε», ενώ ερωτηθεί για το χρέος λέει ότι «δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που να θεωρεί το χρέος βιώσιμο».
 «Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου» θεωρεί την Ελλάδα ο οικονομικός αναλυτής του Channel 4, Πολ Μέισον, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τις εκλογές, αλλά και την έκδοση του νέου βιβλίου του, «postcapitalism- a guide to our Future», που θα μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ρευστή και αμφίρροπη παραμένει η εκλογική μάχη τρείς μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.

"Θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση κεντροαριστερής συμμαχίας γύρω από έναν αλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιχειρήσει να αλλάξει τους φθαρμένους κρίκους που συνδέουν δημόσιο και ιδιωτικό στην Ελλάδα και να καταλύσει την πολιτική συμμαχία υπέρ της φοροδιαφυγής που κρατά αιχμάλωτη τη χώρα;"

του Παύλου ΤΣΙΜΑ στην The Huffington Post

Τη Δευτέρα το βράδυ οι δύο πολιτικοί που διεκδικούν την νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυρακής βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον σε ένα τελευταίο προεκλογικό debate. Ο μισός πληθυσμός της χώρας, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είδαν έστω και για λίγο τη μονομαχία.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: "...πιστεύω ότι στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά."

 συνέντευξη στο Euronews
Έχοντας διατελέσει υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς παράταξης τις οποίες η αριστερά κατηγορεί ότι έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απειλεί πλέον τον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η επόμενη μακράς πνοής, τριετούς τουλάχιστον διάρκειας, διακυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει σε μια κατεύθυνση εθνικής ανασυγκρότησης και κοινωνικοπολιτικής συναίνεσης για την απαλλαγή από τις εθνοκτόνα μνημόνια…

 γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΤΡΙΑ μόλις εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από το άνοιγμα της κάλπης της Κυριακής 20ης  Σεπτέμβρη και στο πολιτικό σκηνικό άρχισε να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το εκλογικό αποτέλεσμα που θα αναδείξει την επόμενη βουλή της 21ης Σεπτέμβρη 2015.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής, αλλά η μετωπική συσπείρωση για έναν άλλο δρόμο, για την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας, για την εφαρμογή μίας διαφορετικής, ριζοσπαστικής πολιτικής...

 της Μαριάνας Τσίχλη*

Το στοίχημα των εκλογών

Η δημόσια συζήτηση όπως διεξάγεται στα τηλεοπτικά πάνελ και στην αρθρογραφία των καθεστωτικών μέσων αναδεικνύει μία καταθλιπτική εικόνα. Πέντε κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος διαχειριστής των μνημονίων,

Μιλώντας στην τηλεόραση του ThePressProject, η Νάντια Βαλαβάνη, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μορφή που τον ξέραμε τελείωσε από τη στιγμή που έφερε μνημόνιο...


Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ με την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, πρώην υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, χαρακτήρισε σφαγείο τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία έκλεισε η συμφωνία, τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για πρώην συντρόφων της σε Ταλιμπάν υπέρ του μνημονίου.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ τα μνημόνια με την ψήφο τους, έτσι «ώστε να μην υλοποιηθούν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου», ζήτησε από τους πολίτες, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Π. Λαφαζάνης, από την Χαλκίδα.


 γράφει ο Σπύρος Γκανής

Ο Π. Λαφαζάνης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παραδόθηκε και συνθηκολόγησε» και πρόσθεσε πως, «ο λαός δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, όπως δεν ακολούθησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, στο δρόμο της παράδοσης, της ταπείνωσης, της αναξιοπρέπειας και της υποδούλωσης».

Ειλικρινά πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μην βλέπει την ένδεια ενός καθεστώτος που επιχειρεί να ανακυκλώσει τα σκουπίδια και τα ερείπια της πολιτικής. Τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της επίσημης πολιτικής σκηνής.

 
του Δημήτρη Καζάκη, Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.


Η ΧΘΕΣΙΝΗ αμερικανιά (ελληνιστί debate) έδειξε το ποιόν του πιο εκφυλισμένου κομματικού συστήματος στην Ευρώπη. Και μόνο η σκέψη για ένα δημόσιο debate με απλούς πολίτες -χωρίς προεπιλογή- να ρωτούν, όπως γίνεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αντί για τους γνωστούς στημένους δήθεν δημοσιογράφους,

ΑΥΤΗ η ατάκα μου ήρθε παρακολουθώντας για 3 ώρες το προχθεσινό debate. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πρέπει να μας θεωρούν ανεγκέφαλους ως λαό. Ναι, τόσο απλά.


του Γιώργου Καπελλαρή*, επικοινωνιολόγου 

ΔΗΛΑΔΗ, το χθεσινοβραδινό εσείς το λέτε debate; Που ήταν δηλαδή η αντιπαράθεση θέσεων, η συζήτηση προτάσεων και προγραμμάτων και ο δημόσιος διάλογος; Ούτε καν μεταξύ πολιτικών-δημοσιογράφων δεν βρήκαν εφαρμογή οι έννοιες που περιγράφουν την ουσία του debate. 

Η «Λαϊκή Ενότητα» ως ευρύτερο μέτωπο αντιμνημονιακών, αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μπορεί να εμπνεύσει και να προωθήσει την ελπιδοφόρα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.


του Γιάννη Τόλιου *

ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αγνόηση της λαϊκής εντολής του 61.5% του ελληνικού λαού κατά του νέου Μνημονίου, επιχειρούν με διάφορους τρόπους να δικαιολογήσουν επικοινωνιακά τα συστημικά media και τα επιτελεία της κυβέρνησης. Επιχειρούν με ψήγματα αυτοκριτικής να καλύψουν την τεράστια «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης,

Υποτονικοί ρυθμοί, κατά γενική ομολογία, χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο μέρος του χθεσινοβραδινού ντιμπέιτ της ΕΡΤ, με την συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην Χρυσής Αυγής.... 


  γράφει ο Σπύρος Γκανής


ΣΤΟ DEBATE των πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - εκτός Χρυσής Αυγής!- ήταν λιγοστές οι στιγμές ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις αλλάζοντας την εικόνα των παράλληλων και ανούσιων μονολόγων. Η συζήτηση απέκτησε ενδιαφέρον κυρίως προς το τέλος, όταν οι αρχηγοί δέχτηκαν ελεύθερες ερωτήσεις από κάθε δημοσιογράφο.

Κάθε αυτοκτονία συνανθρώπου μας είναι ένα τραγικό γεγονός με εκτεταμένες συνέπειες αλλά και ευθύνες. Είναι κοινωνικό θέμα που αφορά τις οικογένειες, τους φίλους, την γειτονιά, την κοινωνία, τις κοινότητες, τις κυβερνήσεις και πολλούς άλλους....

 
Η 10η ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε ένα δυσάρεστο γεγονός: Την απώλεια 1 εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο από αυτοκτονίες. Κάθε μέρα περίπου 3.000 κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και αυτοί που τελικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους έχουν κάνει προηγουμένως 20 ή και περισσότερες απόπειρες.

Η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ενημερωθεί και να εκφράσει τη γνώμη της για τη θέση της Ελλάδας, κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επί του Σχεδίου Απόφασης με θέμα «Βασικές Αρχές Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης Δημοσίου Χρέους».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη, είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε πλήρως και λεπτομερώς την πρόεδρο της Βουλής επί του θέματος, όπως έχει θεσμικό καθήκον.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ εκσυγχρονισμός δεν ταυτίζει τον εκσυγχρονισμό με τα επιτεύγματα άλλων, επιτεύγματα που τα εκδέχεται σαν υποχρεωτικές για όλους αυταξίες. Ξεκινάει από τις δικές μας ανάγκες και αναζητάει: ποια από τα επιτεύγματα της οποιασδήποτε κοινωνίας θα εξυπηρετούσαν πληρέστερα τις δικές μας ανάγκες....


του Χρήστου Γιανναρά
 
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ του θεωρητικού πολιτικού προβληματισμού (αν υπάρχει, σήμερα πια, τέτοιο πεδίο), όσοι πολίτες ελλαδικοί επιμένουν να δηλώνουν προσανατολισμό με ετικέτες του τύπου: Αριστερά, Δεξιά, Κέντρο, Κεντροαριστερά, Κεντροδεξιά, θα διακινδύνευα να τους συστήσω, όσο μπορώ διακριτικότερα, να ελέγξουν, ιατρικά, τους δείχτες νοημοσύνης τους.

Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση και ο απειλές του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες μόλις μέρες πριν τις Ελληνικές εκλογές, οι λόγοι είναι προφανείς και στοχεύουν στον εκφοβισμό και εκβιασμό του εκλογικού σώματος προκειμένου να επικρατήσουν οι επιλογές του αμαρτωλού Ευρωιερατείου των Βρυξελών. 


γράφει ο Σπύρος Γκανής

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να τηρηθούν οι κανόνες του προγράμματος διάσωσης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, επεσήμανε κατά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνουν σεβαστά τα συμφωνηθέντα, τότε και η αντίδραση της ΕΕ θα είναι αυτή τη φορά «διαφορετική».

Αμέσως μετά τις εκλογές, έρχονται αναδρομικές αυξήσεις φόρων για αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αυτοκινήτων, νοικοκυριά που είχαν εισοδήματα της τάξης των 3.500-4.000 ευρώ το μήνα αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις που θα (ξανα-)πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερη προκαταβολή φόρου.


ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ των εκλογών της 20ης Σεπτεβρίου έρχεται νέα Κυβέρνηση ή... Συγκυβέρνηση μαζί με... "μεταρρυθμίσεις" του 3ου Μνημονίου... έρχονται αναδρομικές και... προκαταβολικές αυξήσεις φόρων - Φόρος εισοδήματος για τις δηλώσεις Ε1 - Προκαταβολή φόρου εισοδήματος 55% για 600 χιλ. αγρότες - 30% μεγαλύτερος φόρος πολυτελούς διαβίωσης για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Επιπλέον έκτακτη εισφορά...

Έχει ανοίξει νέος κύκλος πολιτικής αποσταθεροποίησης, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King΄s College του Λονδίνου και υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα στη Β΄ Περιφέρεια Αττικής, Στάθης Κουβελάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Κώστα Εφήμερο και στον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, στο ThePressProject τη Δευτέρα το βράδυ 7/9. 


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι ένα είδος Μολόχ όπου θυσιάζονται όλα τα κόμματα που τα έχουν υπογράψει, εξήγησε, ενώ τόνισε ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην απελθούσα πλέον Βουλή και τη λαϊκή βούληση του ΟΧΙ.  Πρέπει η αντιμνημονιακή φωνή να μπορέσει να εκφραστεί πολιτικά, σημείωσε. Είμαστε νέο πολιτικό εγχείρημα που θέλει να υπηρετήσει ακριβώς αυτό, ανέφερε.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.