«Η Ρωσία θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να απαλλαγούν από το αντιλαϊκό καθεστώς», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από το Κάιρο.

Σεργκέι Λαβρόφ, Κάιρο, Αραβικός Σύνδέσμος, Sameh Shoukry,
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Sameh Shoukry 

Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Κάιρο: «Η Ρωσία σίγουρα θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να απαλλαγούν από το αντιλαϊκό καθεστώς».


ΚΑΪΡΟ, 24/7. Η Ρωσία σίγουρα θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να απαλλαγούν από το αντιλαϊκό και αντιιστορικό καθεστώς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντηση με μόνιμους εκπροσώπους των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου (LAS) στο Κάιρο.

«Λυπούμαστε για τον ουκρανικό λαό, που αξίζει πολύ καλύτερα. Λυπούμαστε για την ουκρανική ιστορία, η οποία καταρρέει μπροστά στα μάτια μας, και λυπούμαστε για όσους υπέκυψαν στην κρατική προπαγάνδα του καθεστώτος του Κιέβου και όσους το υποστηρίζουν. " είπε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι σημερινές αρχές θέλουν να κάνουν την Ουκρανία αιώνιο εχθρό της Ρωσίας, αλλά οι προσπάθειές τους δεν θα είναι επιτυχείς.

«Ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα συνεχίσουν να ζουν μαζί», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει αμφιβολίες για την πιθανότητα επανέναρξης του διαλόγου για ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων, αλλά όλα εξαρτώνται από τη θέση των αρχών του Κιέβου, σύμφωνα με την οποία «δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις μέχρι να νικήσει η Ουκρανία». Ρωσία."

Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποναζοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απώτερος στόχος είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

Οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και ένα σημαντικό τμήμα του Ντόνετσκ, συμπεριλαμβανομένων των Βολνοβάκα, Μαριούπολη και Σβιατογκόρσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου