Το 70% των Ευρωπαίων δεν εμπιστεύεται την ΕΕ!

Ένα σοβαρό πολιτικό χάσμα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων από τη μια και τους πολίτες από την άλλη, κατέγραψε το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο -που υλοποιήθηκε στο διάστημα 10-26 Μαΐου σε δείγμα 32.694 πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέκα μήνες περίπου πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφορεί ANAmpa.gr, στο ερώτημα της «εμπιστοσύνης», η τάση που καταγράφεται δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δηλώνουν πως την προσφέρουν κατά 31% στην ΕΕ, κατά 26% στα εθνικά κοινοβούλια και κατά 25% στις εθνικές κυβερνήσεις.

Αναλυτικότερα στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ», οι Έλληνες πρωτοστατούν στην άρνηση.

Εξάλλου, «η φωνή μου ακούγεται στην ΕΕ» είναι μια φράση που αντικρούεται μαζικά στην Κύπρο και την Ελλάδα (89%), την Τσεχία και την Πορτογαλία (81%), την Ιταλία (78%) και την Ισπανία (77%). Αντίθετα την ασπάζονται οι πολίτες της Δανίας (56%), του Βελγίου (48%), του Λουξεμβούργου (46%), της Μάλτας (45%) και της Σουηδίας (41%).
 
Με βάση τα παραπάνω κρίνεται επιβεβλημένη η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου οι λαοί να αποφασίσουν για την παραμονή τους ή όχι στον μηχανισμό αυτόν που τόσα δεινά συσσώρευσε στους λαούς της Ευρώπης, σε ένα μηχανισμό που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς σε ένα αντιδημοκρατικό παν-Γερμανικό  Ευρωπαϊκό μόρφωμα.