June 2010

Αν δεν θέλει να χάσει τα πάντα, ο ελλαδικός Ελληνισμός πρέπει να κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις που διαθέτει το αρχαίο του κύτταρο για να γίνει τιμωρός των πρωταιτίων της προδοσίας και παιδαγωγός των παραστρατημένων, που όμως βαθιά μέσα τους φέρουν το φως της Ελλάδος.

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου από ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ο Σημίτης έδωσε και πάλι τη βασική φόρμουλα για την ανθρωπολογική μετάλλαξη των Ελλήνων όταν είπε ότι το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη ήταν η ιδιαιτερότητα των Ελλήνων.

από την Σύνταξη του Άρδην
(στο νέο Άρδην που κυκλοφορεί)
Το θαύμα του σημιτικού εκσυγχρονισμού κατέληξε όχι μόνο στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, αλλά και στη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού και αδιέξοδου τοπίου. Καγιέν, Νίτρο, πισίνες και κωπηλατοδρόμια έγιναν βραχνάς στη ζωή μας, βαρίδια που μας τραβούν στον βυθό. Εμείς, η λιγότερο «δυτική» χώρα της Δύσης –στην οποία «ανήκουμε» μέσω των μεταπρατικών ελίτ μας– καλούμαστε να πληρώσουμε πρώτοι την αναπόφευκτη και μακρά κρίση της, που μόλις άρχισε και θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

«ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΦΤΩΧΕΙΑ», ψευτοδίλλημα που καθηλώνει τον πολίτη.

Είναι νομοτελειακή εξέλιξη μιας οικονομικής υποδούλωσης να έπεται η εθνική συρρίκνωση, η Οικονομία και η Γεωπολιτική είναι η αιχμή του δόρατος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στην υποδούλωση και εξαθλίωση των λαών.

Το «Μνημόνιο Συνεργασίας» ΔΝΤ, Τρόικας και ΠΑΣΟΚ με την έγκρισή του από μια πλειοψηφία του Εθνικού Κοινοβουλίου και την ανοχή της Πολιτειακής Ηγεσίας

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ
από το Hellenesonline

Η επιλογή είναι μπροστά μας. Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους: Ή θα υποταχθούμε στους Διεθνείς Τραπεζίτες ή θα ενώσουμε τους αγώνες μας με τους λαούς όλης της γης, που στενάζουν κάτω από το χρέος και την υποτέλεια που τους έχει επιβληθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Τώρα που η πατρίδα μας δέθηκε με τις αλυσίδες του Δ.Ν.Τ., προκειμένου να μπορεί να δανείζεται, ώστε με νέα δανεικά να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνειά της, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, κατ΄ αρχήν το εξής:
Σε ποιους χρωστάμε;
Την απάντηση μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει σε άρθρο [1] της διαδικτυακής οικονομικής εφημερίδας Euro2day.

Ενάντια στην συστημική Λαίλαπα.
γράφει ο Σπύρος Γκανής

"Η συσπείρωση όλων των Προοδευτικών Πατριωτικών Δυνάμεων, η ενιαία εκπροσώπηση και η πολιτική τους έκφρασή είναι αναγκαιότητα των καιρών, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την κλιμάκωση των μέτρων αποδόμησης του κοινωνικού κράτους θα συνοδεύσουν στο εγγύς μέλλον και παραχωρήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο, Μακεδονία, Κυπριακό που μεθοδεύονται στο παρασκήνιο."

 

Με την αναμενόμενη ψήφιση από την βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας του Ασφαλιστικού και Εργασιακού νομοσχεδίου φαίνεται ότι ολοκληρώνεται «αναίμακτα» ο πρώτος κύκλος μέτρων αποδόμησης του κοινωνικού κράτος όπως αυτά σχεδιάστηκαν και εφαρμόσθηκαν από ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ (βλέπε κυβέρνησης). Οφείλουμε να ομολογήσουμε την αναμφισβήτητη επιτυχία της κυβέρνησης η οποία κάτω από το τρομοκρατικό δίλλημα «θυσίες ή χρεοκοπία» επέβαλε την θέληση των δανειστών μας.

της Νατάσα Κεφαλληνού από τηνεφημερίδα ΠΡΙΝ


Κατεδαφίζονται και οι τελευταίες κολόνες του όποιου δημόσιου χαρακτήρα απέμεινε στο ΕΣΥ, με τους άξονες των νομοσχεδίων που χάραξε το Yπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός, Φ. Γεννηματά, η κατεύθυνση πλήρους παράδοσης της δημόσιας υγείας στα «ιδιωτικά σκυλιά» του ΔΝΤ και της ΕΕ, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ..."ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ" ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ:

ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ή ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΓΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ???
του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
από το ΛΗΜΕΡΙ
Kαθοριστική στιγμή για το μέλλον του πολιτικού συστήματος της χώρας θα αποβεί τελικά η ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό και τα αντεργατικά μέτρα που έχουν εξοργίσει εκατομμύρια Ελληνες. Διαπιστώνοντας την έκταση των αντιδράσεων του ελληνικού λαού, αλλά και τη δυσφορία μιας μικρής ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καταστήσει συνενόχους όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και τον καθέναν προσωπικά.

Προφανώς κατόπιν προσυνεννόησης για ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα, ο Γ. Παπανδρέου έβαλε τον ήδη «καμένο» πολιτικά υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο

Εμφανίστηκαν με δικηγόρους και ψάχνουν τα συμβόλαια της πώλησης ή μεταβίβασης, ακόμη και πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923
Τις περιουσίες που άφησαν οι πρόγονοί τους, με την ανταλλαγή των πληθυσμών που ακολούθησε τη μικρασιατική καταστροφή, αλλά ακόμη νωρίτερα, όταν αναχωρούσαν από την Κρήτη,

 Κερδοσκοπία των παγκόσμιων αγορών του χρήματος
Άρθρο 120 § 4 Συντάγματος: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Ένα δελτίο τύπου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) και μια ανάρτηση του ιστολογίου “To Λιμέρι” με προβλημάτισαν για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πανεθνικού υπερκομματικού κινήματος όπως αυτό του 1-1-4 της δεκαετίας του ’60. Τότε ο λαός αυθόρμητα στοιχήθηκε πίσω από το 1-1-4, το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος του 1952 που όριζε ότι «.. η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων», προκειμένου να ανατρέψει τις αντισυνταγματικές ενέργειες των ανακτόρων και μιας μερίδας βουλευτών ΕΡΕ και της ΕΚ που με αλλεπάλληλα συνταγματικά πραξικοπήματα νόθευαν την βούληση του ελληνικού λαού (αποστασία, δικτατορία κλπ)

Μεντβέντεφ: ..... "Δεν μεγαλοποιώ την απειλή, αλλά δεν μπορώ και να την υποτιμήσω"
Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, εξαιτίας της κρίσης με τα χρέη των ευρωπαϊκών κρατών.

Πρώτες αντιδράσεις πρώην υπουργών για άνοιγμα λογαριασμών τους.
πηγή μας ANA-MPA
Έντονες αντιδράσεις γεννά η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Ζήμενς (Siemens) να δοθεί στη δημοσιότητα ο πρώτος κατάλογος υπουργών των οποίων ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ενώ ήδη με αιχμηρές δηλώσεις τους, απαντούν οι πρώην υπουργοί Χρήστος Βερελής και Γιώργος Βουλγαράκης.

ΓΕΝ: Η οικογένεια Πατίτσα προσέβαλε το Θωρηκτό Αβέρωφ
γράφει ο Σπύρος Γκανής


 Την τελευταία περίοδο γίνεται πολύς λόγος με αφορμή την δεξίωση του εφοπλιστή Πατίτσα επί του θωρηκτού Αβέρωφ στην σειρά εκδηλώσεων Ποσειδώνια 2010.
Διαμαρτυρίες από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΝ, Ναυάρχους, Στρατηγούς και άλλους «εθνοκάπηλους», κραυγές , θρήνος και οδυρμός για την προσβολή της εθνικής παράδοσης και αξιοπρέπειας, των ιστορικών μας παραδόσεων κλπ.

Πρωτόγνωρη αποδοκιμασία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, μεγάλη οργή και απόλυτη απογοήτευση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι οι Έλληνες απαξιώνουν όλους εκείνους που πλήγωσαν την αξιοπρέπειά τους.
γράφει ο Σπύρος Γκανής
πηγή μας MRB

Καταπέλτης είναι η δημοσκόπηση της MRB και αποδεικνύει την πλήρη απαξίωση του πολιτικού σκηνικού με την παρούσα του μορφή τουλάχιστον, αλλά και την αποδοκιμασία των πολιτών στις πολιτικές και τους πολιτικούς.

Ολες οι κοινωνίες μπορούν να αντέξουν περικοπές. Καμία, όμως, δεν μπορεί να αντέξει τη βίαιη ανατροπή αυτών που οι πολίτες θεωρούν σταθερές του βίου τους (εργασία, εισόδημα και σύνταξη).
Του Σταυρου Λυγερου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πορεύεται με σημαία το εκβιαστικό δίλημμα «μέτρα ή χρεοκοπία». Προσπαθεί να πειθαναγκάσει τους πολίτες να πιουν το πικρό ποτήρι για να αποφύγουν τα χειρότερα. Κρίνοντας από τη σχετικά χλιαρή αντίδραση της κοινωνίας, το Mέγαρο Μαξίμου και οι γραφειοκράτες της «τρόικας» εκτιμούν πως «τα μέτρα περνάνε».

Βόμβα στην αγορά εργασίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος!
γράφει ο Σπύρος Γκανής
Βόμβα στα θεμέλια της αγοράς εργασίας, εν μέσω μιας από τις χειρότερες κρίσης απασχόλησης που βιώνει η χώρα, βάζει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις αποζημιώσεις, τα όρια απολύσεων και τους κατώτατο μισθό για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων , διατύπωσε μία περίεργη όσο και απίστευτη εκτίμηση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Τζον Μονκς,

Οι αποχωρήσαντες βουλευτές της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ οφείλουν να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ώστε να παραμείνει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με 13 βουλευτές, σημειώνει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της η οποία αναφέρεται στις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης. Διάβασε περισσότερα ....

 

Η «χαβαλεδοκατάσταση» των 30 τελευταίων ετών πρέπει να τελειώσει!
γράφει ο Σπύρος Γκανής
Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές εννέα βουλευτές έχουν δηλώσει ανεξαρτησία, μεγαλοστελέχη των κομμάτων εξουσίας στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και των εξεταστικών επιτροπών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναγωνίως επιδιώκουν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και τις καταχρήσεις των μελών τους ενώ παράλληλα προβάλουν και προωθούν αυτά των αντιπάλων τους.

Δεκτή η πρόταση Βενιζέλου στο υπουργικό για το "Mνημόνιο"
Συνολική συζήτηση για το μνημόνιο, το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που τυχόν θα χρειαστούν το 2011 ζήτησε σήμερα, σύμφωνα με  πληροφορίες που μετέδωσε το Mega,

Και το όνομα αυτής .... «Μακεδονία του Βαρδάρη»!
Ποιο όνομα είναι το επικρατέστερο για συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας; Ποιο όνομα με το συνθετικό «Μακεδονία» βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Ελλάδα-Σκόπια για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συνεχίζει τις υποβαθμίσεις η Moody's. Σήμερα σειρά είχαν 6 ελληνικές τράπεζες
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε έξι ελληνικές τράπεζες λόγω των αμφιβολιών που έχει για την ικανότητα της Αθήνας να υποστηρίξει το τραπεζικό της σύστημα, 24 ώρες μετά από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

"Βουτιά" της Οικοδομικής Δραστηριότητας!
Μείωση 19,7% κατέγραψε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α' τρίμηνο του 2010, έναντι μειώσεως 13,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, μεταφρασμένο στα ελληνικά, το βιβλίο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ - Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (εκδόσεις «Ποιότητα», μτφρ. Νικ. Ραπτόπουλου, σελίδες 845). Θα ήθελα να το συστήσω σε όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά (όχι συναισθηματικά-επιδερμικά) για το ενδεχόμενο να επιβιώσει ιστορικά το ελλαδικό κράτος στις σημερινές διεθνείς συνθήκες.

Aυτό είναι μέρος ενός 30ετούς στρατηγικού σχεδίου από τις 20 (ή και λιγότερες) ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες: να μπουν και να αναλάβουν κάθε χώρα με βιομηχανία στον κόσμο, να ξεγελάσουν τον κόσμο για να δεχτεί το μεγάλο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, να τους βάλουν σε χρέη, να τους έχουν οικονομικούς αιχμαλώτους.
Mια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ που αφορά και την Ελλάδα. Ερμηνεύει πώς οι είκοσι περίπου Αμερικάνικες και Γερμανικές Επενδυτικές Τράπεζες, τύπου Goldman Sachs, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν την Αμερικανική Κρίση και πώς επεκτείνουν την ίδια Πολιτική και σε άλλη Κράτη, προκειμένου να κερδίζουν εύκολα τεράστια Κέρδη ενισχύοντας τη Δύναμή τους.  Διάβασε περισσότερα ..

Η Ελλάδα του Χθες, του Σήμερα ... του Αύριο!
από τον Σπύρο Γκανή
Η οικονομική κρίση και οι δυσμενείς για τον λαό συνέπειες είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός , δεν είναι στις προθέσεις του γράφοντος η ανεύρεση των υπευθύνων και ο καταμερισμός ευθυνών, είναι πασιφανές ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας στην μεταπολιτευτική περίοδο 1974-2010.


... Χθες!
Η Κυριακή 4 Οκτώβρη του ’09, ημέρα εκλογικής νίκης του Πα.Σο.Κ. είναι ουσιαστικά η απαρχή μιας σειράς ραγδαίων πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων που θα έμελε να είναι οι τραγικότερες μετά τον Β’ Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο σπαραγμό.


Στη «δεύτερη πράξη» της κρίσης εκτιμά πως έχουμε μπει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη υποστήριξε ότι «η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει» και πρόσθεσε ότι...

Η σαπίλα και η βαρβαρότητα δεν έχουν όρια
Δεν υπάρχει πιο τραγικό ιστορικό θέαμα και σύγκαιρα πιο αποκρουστικό από την αηδιαστική αποσύνθεση του πασοκισμού ανάμεσα στα ερείπια των σοσιαλδημοκρατικών ελπίδων που έθρεψε κάποτε.  Διαβάστε περισσότερα.....

 

Οικονομική κρίση, μια άλλη άποψη!
                                                                                 από τον Σπύρο Γκανή
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των "κακών" χειρισμών των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εντάσσεται σε ένα νέο αλυσιδωτό φαινόμενο χρεωκοπιών της ευρωζώνης και είναι η φυσική εξέλιξη αλόγιστων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που επέβαλε στον πλανήτη το "παγκοσμιοποιημένο" μοντέλο παραγωγής των τελευταίων είκοσι χρόνων.

από Sofokleous10.gr
Πριν 20 χρόνια το σοβιετικό μπλοκ κατέρρευσε, όχι υπό την πίεση μιας στρατιωτικής επίθεσης των ιμπεριαλιστών του καπιταλισμού, αλλά υπό το βάρος των δικών του οικονομικών αντιφάσεων, κατά πώς θα το περιέγραφε κι ο ίδιος ο Καρλ Μαρξ.
Οι μόνοι που κατάφεραν να προβλέψουν την κατάρρευση του σοβιετικού συστήματος, που ήταν αναπόφευκτη μετά από δύο ή τρεις γενιές, ήταν κάποιοι λίγοι οικονομολόγοι με ακλόνητη πίστη στους νόμους της ελεύθερης αγοράς.   Διάβασε περισσότερα ......

Άρθρο του πρωθυπουργού της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους
Το 1989, μετά την πτώση του κομμουνισμού, η Τσεχία, που είχε αποκλειστεί για 41 χρόνια από τη μεταπολεμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ήθελε να γίνει μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει ήταν με την προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά επειδή η κομμουνιστική εμπειρία ήταν πολύ ‘φρέσκια’, οι Τσέχοι ήθελαν πρωτίστως να διατηρήσουν την ελευθερία τους και την εκ νέου αποκτηθείσα τους εθνική κυριαρχία.
Διάβασε περισσότερα.....


Nouriel Roubini: Θα προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα

Συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα ο Nouriel Roubini. Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Tribune de Geneve" ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος δήλωσε για την Ελλάδα πως πιστεύει ότι θα προβεί τελικά σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις με πολιτικούς περιλαμβάνει το ημερολόγιο του πρώην κ. «Siemens»

Εξακόσιες είκοσι επαφές και συναντήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους καταγράφονται στο διαβόητο ημερολόγιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas. Από αυτές το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η σπουδή με την οποία κρατούσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου,
Διάβασε περισσότερα.....

...... οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο!

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνουν τώρα και οι επικουρικές συντάξεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η επικουρική σύνταξη θα ζητηθεί να συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών.
Διάβασε περισσότερα ......
 

Αύξηση του ελληνικού χρέους, για τα επόμενα χρόνια, στο 140%
Το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συγκεντρώνει πιθανότητα 50% σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο Paul Krugman, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires.
"Παρά τις τεράστιες θυσίες, αυτό που η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τα επόμενα χρόνια είναι να αυξήσει το χρέος της από το 115% στο 140% του ΑΕΠ", δήλωσε ο Krugman μιλώντας στο Swiss Economic Forum.
"Και για κάποιο λόγο, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι από το 2015 η Ελλάδα θα ξαναβρεί πρόσβαση στις [χρηματοοικονομικές] αγορές και όλα θα είναι καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό θα δουλέψει", πρόσθεσε.
Για την Ελλάδα, σημείωσε, "θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50% - 50% κάτι τέτοιο να συμβεί – να δούμε δηλαδή την έξοδο της από το ευρώ".      Διάβασε περισσότερα .....
Από το BlackMoney

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.