Αναγκαιότητα η 4η Ελληνική Δημοκρατία!

Η «χαβαλεδοκατάσταση» των 30 τελευταίων ετών πρέπει να τελειώσει!
γράφει ο Σπύρος Γκανής
Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές εννέα βουλευτές έχουν δηλώσει ανεξαρτησία, μεγαλοστελέχη των κομμάτων εξουσίας στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και των εξεταστικών επιτροπών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναγωνίως επιδιώκουν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και τις καταχρήσεις των μελών τους ενώ παράλληλα προβάλουν και προωθούν αυτά των αντιπάλων τους.
Το νομοθετικό πλαίσιο και ο κανονισμός της βουλής φτιαγμένα και ραμμένα στην υπηρεσία της διαπλοκής είναι αδύναμα νε επιβάλουν την κάθαρση.
Η δικαιοσύνη κάτω από τα δεσμά της πολιτικής της ηγεσίας αδυνατεί να επιτελέσει το καθήκον της.
Η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις αδύναμη να συγκρουσθεί με το οικονομικό κατεστημένο και τους χρηματοδότες που την στηρίζουν.
Η πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θεσμός με αρμοδιότητες κομμένες και ραμμένες από το μεταπολιτευτικό πολτικο-οικονομικό κατεστημένο, είναι στην ουσία «διακοσμητικός» θεσμός που άθελα του υπηρετεί ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.
Ενόψει ραγδαίων προ των πυλών πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό και μιας παγκόσμιας αναρχίας που εγκαθιδρύει η ανερχόμενη επιρροή του Νέοφιλευθερισμού, της οικονομικής ολιγαρχίας επί των κυβερνήσεων, της πολιτικής και των πολιτικών η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να θωρακιστεί, να αναδιατάξει τις δυνάμεις της, να χαράξει νέους προσανατολισμούς, να αντεπιτεθεί!
Όλες οι Αντι-Συστημικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να συμπαραταχτούν προκειμένου να αντιπαλέψουν την επερχόμενη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου