Πτώση 19,7% στο δείκτη παραγωγής στις κατασκευές.

"Βουτιά" της Οικοδομικής Δραστηριότητας!
Μείωση 19,7% κατέγραψε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α' τρίμηνο του 2010, έναντι μειώσεως 13,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του Α΄ τριμήνου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 33,1%, έναντι μειώσεως 41,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009.

Όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί στο ΑΝΤΙΚΡΥ οι οικοδομική δραστηριότητα, όλα τα τεχνικά έργα γενικότερα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, η κυβέρνηση θα πρέπει στο άμεσο μέλλον, εδώ και τώρα, μέσω των αρμόδιων υπουργείων να προωθείσει τον κατασκευαστικό τομέα.

  • Στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει νέες περιοχές να ενταχθούν στα σχέδια πόλεων, να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα οικοδομικά προϊόντα, να διατεθούν πόροι για δανειοδοτήσεις αγοράς κατοικιων κλπ.

  • Στο δημόσιο τομέα να σχεδιαστούν και να κατασκευασθούν έργα υποδομών με κρατική χρηματοδότηση ή αυτοχρηματοδότηση.
Οι πόροι που θα διατεθούν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα κινήσουν την αγορά που έχει βαλτώσει και θα επιστρέψουν και πάλι στα κρατικά ταμεία μέσα από την φορολόγηση και τον ΦΠΑ.
 πηγή EL.STAT.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου