«Μνημόνιο Συνεργασίας» το Οικονομικό Σύνταγμα της χώρας!

«ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΦΤΩΧΕΙΑ», ψευτοδίλλημα που καθηλώνει τον πολίτη.

Είναι νομοτελειακή εξέλιξη μιας οικονομικής υποδούλωσης να έπεται η εθνική συρρίκνωση, η Οικονομία και η Γεωπολιτική είναι η αιχμή του δόρατος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στην υποδούλωση και εξαθλίωση των λαών.

    Το «Μνημόνιο Συνεργασίας» ΔΝΤ, Τρόικας και ΠΑΣΟΚ με την έγκρισή του από μια πλειοψηφία του Εθνικού Κοινοβουλίου και την ανοχή της Πολιτειακής Ηγεσίας

...έχει αντιδημοκρατικά υποκαταστήσει θεμελιακές αρχές και δικαιώματα του Ελληνικού Συντάγματος του ’75 και έχει αναδειχτεί σε Χάρτα της Οικονομίας, της Κοινωνίας και της Πολιτικής στην χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση μετεξελίχθησαν σε απλούς διαχειριστές και οι ερμηνείες ακόμα των όρων του Μνημονίου μας έρχονται από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλες, περιθωριοποιώντας τους έλληνες συνταγματολόγους.

Οι «ρυθμίσεις» του Ασφαλιστικού, των Εργασιακών σχέσεων, στην Υγεία, στο Φορολογικό, τις δαπάνες για την Παιδεία, την Άμυνα και άλλα εντάσσονται όλα στις εντολές των δανειστών μας των οποίων μοναδικό μέλημα είναι η εξασφάλιση του υψηλότοκου δανείου που μας χορήγησαν, «ρυθμίσεις» τέτοιες που πολύ απέχουν από τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την ανάπτυξη που ψευδώς διακηρύττει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι όλα μέτρα και ρυθμίσεις εισπρακτικού χαρακτήρα, αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και πέρα για πέρα αντιαναπτυξιακά.

Και ενώ η κυβέρνηση με το ψευτοδίλημμα «Χρεοκοπία ή Φτώχεια» προελαύνει στο εσωτερικό μέτωπο με την στήριξη των «βαστάζων» της, με μια χλιαρή φραστική αντίδραση της αντιπολίτευσης και μια ακόμα υποτονική έως ανύπαρκτη κινητοποίηση συνδικάτων και λαού, άλλες μεθοδεύσεις εξυφαίνονται που θα υπονομεύσουν τα εκκρεμή εθνικά μας θέματα και θα οδηγήσουν σε κυριαρχικές παραχωρήσεις.

Είναι νομοτελειακή εξέλιξη μιας οικονομικής υποδούλωσης να έπεται η εθνική συρρίκνωση, η Οικονομία και η Γεωπολιτική είναι η αιχμή του δόρατος της νέας παγκόσμιας διακυβέρνησης στην υποδούλωση και εξαθλίωση των λαών. Η προνομιακή γεωγραφική θέση της χώρας μας, στο ενεργειακό σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης, είναι στρατηγικός χώρος στην σκακιέρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και σαν τέτοιος θα δεχθεί στο εγγύς μέλλον τις αδηφάγες ορέξεις και διαιρετικές επεμβάσεις στο βωμό ολοκλήρωσης του παγκόσμιου μοντέλου διακυβέρνησης.

Η Δυτική Θράκη, η Μακεδονία και το Αιγαίο είναι στο στόχαστρο των προς ανατολάς και βορά γειτόνων μας των οποίων η γεωπολιτική θέση στην νοτιοανατολική Ευρώπη αναβαθμίζεται και σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη επιρροή των ΗΠΑ στις χώρες αυτές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς με την Ρωσία και την Μέση Ανατολή. Δεν είναι τυχαίο γεγονός η ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, οι αυξανόμενες προκλήσεις και παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα στο Αιγαιακό μας χώρο, η κινητικότητα στο Σκοπιανό, η έφοδος τούρκων επιχειρηματιών στη δυτική Θράκη, η επίσκεψη "τουρκοκρητών" στην Κρήτη σε … αναζήτηση των … περιουσιών τους κ.α.

Ο Γ.Α.Παπανδρέου, θιασώτης της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (¹) συνειδητά, συστηματικά και ενεργά εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η μέσω αυτής της προσφυγής «εισβολή» του ΔΝΤ στη Ευρώπη εξυπηρέτησε ένα και μόνο στόχο να αναδείξει το υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ ρυθμιστή των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων της Ε.Ε. με μακροπρόθεσμο στόχο να μπει ταφόπλακα στο όποιο ... ευρωπαϊκό όραμα.

Η επιλογή της προσφυγής στο διεθνές αυτό ταμείο ήταν μια πράξη που επεβλήθη από εξωθεσμικά κέντρα και η κυβέρνηση προσέφυγε εκεί αγνοώντας άλλες εθνικά συμφέρουσες επιλογές δανεισμού όπως π.χ. χαμηλότοκος δανεισμός από Κίνα, έκδοση διεθνούς ομολόγου με ρήτρα δολαρίου, εξάντληση της δυνατότητας δανεισμού από ΕΕ για τις τρέχουσες μόνον δανειακές ανάγκες κ.α. σύμφωνα πάντα με κορυφαίους και έγκριτους οικονομολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου