Γροθιά στο πολιτικό σύστημα η νέα δημοσκόπηση της MRB

Πρωτόγνωρη αποδοκιμασία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, μεγάλη οργή και απόλυτη απογοήτευση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι οι Έλληνες απαξιώνουν όλους εκείνους που πλήγωσαν την αξιοπρέπειά τους.
γράφει ο Σπύρος Γκανής
πηγή μας MRB

Καταπέλτης είναι η δημοσκόπηση της MRB και αποδεικνύει την πλήρη απαξίωση του πολιτικού σκηνικού με την παρούσα του μορφή τουλάχιστον, αλλά και την αποδοκιμασία των πολιτών στις πολιτικές και τους πολιτικούς.
Αυτό αποδεικνύεται, καθώς πρώτο κόμμα στις εκλογές αναδεικνύεται η “Αδιευκρίνιστη ψήφος”, Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!, με ποσοστό 31%, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες αντιτίθονται τόσο στα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 28,1%, ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, ενώ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε χαμηλότατο επίπεδο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,10%, με τη διαφορά να βρίσκεται στο 8% ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 7%, ακολουθεί το ΛΑΟΣ με 4,6%, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζονται όλα τα τελευταία γεγονότα με την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 3,6%.
Η απογοήτευση και η οργή των πολιτών για τα δεινά με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι φαίνεται και απο τις γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, όπου οι αρνητικές απόψεις είναι η συντριπτική πλειοψηφία για όλους ανεξαιρέτως.
Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 53,20% αρνητικές απόψεις, ενώ θετικές στο 32,70%. Αντίστοιχα, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 54,70% αρνητικές απόψεις και 25,70% θετικές. Η κα Παπαρηγά συγκεντρώνει αρνητικές απόψεις 67,20%, θετικές 16,70%, ο κ. Καρατζαφέρης αρνητικές 65,10% ενώ θετικές 19,70% και τέλος ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει αρνητικές γνώμες σε ποσοστό 68,20% και θετικές μόλις 15,70%.
Πάντως, το κλίμα στη χώρα αποδεικνύεται από τη δημοσκόπηση πως είναι οδυνηρό και με τους έλληνες πολίτες απόλυτα απογοητευμένους. Η πλειοψηφία των πολιτών νιώθει απογοήτευση σε ποσοστό 70%, ενώ το 57,9% νιώθει οργή, το 49,2% νιώθει φόβο για αυτά που έρχονται και το 37,3% ντροπή για όλα όσα συμβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου