Το έλλειμμα Διακυβέρνησης και το …. καθήκον των υγειών πολιτικών δυνάμεων !

Η Ελλάδα του Χθες, του Σήμερα ... του Αύριο!
από τον Σπύρο Γκανή
Η οικονομική κρίση και οι δυσμενείς για τον λαό συνέπειες είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός , δεν είναι στις προθέσεις του γράφοντος η ανεύρεση των υπευθύνων και ο καταμερισμός ευθυνών, είναι πασιφανές ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας στην μεταπολιτευτική περίοδο 1974-2010.


... Χθες!
Η Κυριακή 4 Οκτώβρη του ’09, ημέρα εκλογικής νίκης του Πα.Σο.Κ. είναι ουσιαστικά η απαρχή μιας σειράς ραγδαίων πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων που θα έμελε να είναι οι τραγικότερες μετά τον Β’ Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο σπαραγμό.
Την Παρασκευή 23 Απρίλη του ΄09 ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο με ένα δραματικό διάγγελμα αναγγέλλει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το δίπολο ΔΝΤ και ΕΕ. Ενός ληστρικού μηχανισμού «στήριξης» που ουσιαστικά θα σημάνει την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας που στήθηκε με αγώνες και θυσίες του λαού μας τα τελευταία 60 μεταπολεμικά χρόνια.
Τι ειρωνεία! Μια «Σοσιαλιστική» κυβέρνηση που υπερψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό με το 43,92% των ψήφων και με ρητή εντολή να προστατεύσει το κοινωνικό κράτος θα έμελε να είναι ο νεκροθάφτης των λαϊκών κατακτήσεων και προσδοκιών. Η συμπεριφορά όμως τόσο του εκλογικού σώματος όσον και αυτή του «Σοσιαλιστικού» Πα.Σο.Κ. είναι το φαινόμενο μιας αλλοτριωμένης κοινωνίας και μιας εκφυλισμένης σοσιαλδημοκρατίας που θα πρέπει κάποτε να αναλυθεί.
... Σήμερα!
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΔΝΤ-Πα.Σο.Κ. κα συνοδοιπόρων (ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη κλπ), δια του πρωθυπουργεύοντας Γ.Α.Παπανδρέου και των υπουργευόντων Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδου, Κατσέλη και των άλλων … γενίτσαρων, μελών της κυβέρνησης και πειθήνιων οργάνων της τρόικας των αγορών, των τραπεζικών λόμπυ και των παγκόσμιων κέντρων της παραοικονομίας έχουν μοναδικό μέλημά τους με εισπρακτικά μέτρα να καταληστεύσουν το λαό, να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος (ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, παιδεία κ.α.) και γενικά να υποβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο του μικρομεσαίου πολίτη στο βωμό ενός ανέφικτου μεγαλόπνοου στόχου, αυτού της μείωσης του ελλείμματος. Από εκεί και πέρα τίποτα! Ομιχλώδεις υποσχέσεις για ανάπτυξη, απασχόληση και επενδύσεις. Μοναδικό έργο της κυβέρνησης, να κάνει το καθημερινό της «ταμείο» και να το αποδώσει στα αφεντικά της, εισπράξεις σε χρήμα, ιδρώτα, δάκρυα και αίμα, και εάν οι εισπράξεις δεν πάνε καλά. Ε! τότε βάζουν μερικά ακόμα πρόσθετα μέτρα που έχουν πρόχειρα στο συρτάρι τους, υπαγορευμένα και αυτά από την τρόικα. Είναι πλέον ορατό το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχει ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

... Αύριο!
Με δεδομένο το παραπάνω έλλειμμα στην διακυβέρνηση της χώρας μπαίνει πλέον επιτακτικά το ερώτημα στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, στους συνδικαλιστικούς φορείς, τις επαγγελματικές οργανώσεις και επιμελητήρια, τις καταναλωτικές οργανώσεις και τέλος στον ανώνυμο έλληνα πολίτη, ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
Οι ευθύνες για την από δω και πέρα πορεία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας δεν θα αφορούν μόνον τα μέλη μιας ανίκανης κυβέρνησης αλλά σύσσωμο το πολιτικό κόσμο, μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, τους παραγωγικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, το απλό έλληνα πολίτη-καταναλωτή. Με αφορισμούς και αναθέματα, με κριτικές κορώνες και σκανδαλολογία τα προβλήματα δεν βρίσκουν λύση.
Πολιτικά κόμματα, Επαγελματο-Βιομηχανικές ενώσεις, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, καταναλωτικοί φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και άλλοι έχουμε θεσμοθετημένο δικαίωμα και υποχρέωση να υποκαταστήσουμε την φοβισμένη, άτολμη και ανήμπορη κυβέρνηση σε πρωτοβουλίες, ενέργειες και προτάσεις τέτοιες που θα επιβάλλουν λύσεις προς μια φιλολαϊκή κατεύθυνση και με στόχο την εκδίωξη το συντομότερο δυνατό όλων αυτών των γερακιών που λυμαίνονται την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Κάποιες προτάσεις
Ο γράφων, κοινός Έλλην πολίτης, τολμά και προτείνει, βάζει στο τραπέζι κάποιες σκέψεις ώστε να αναδειχθούν, να προταθούν και να επιβληθούν με κάθε νόμιμο μέσο εφικτές πρακτικές και λύσεις για τα παρακάτω θέματα:

1. Μείωση του Δημόσιου Ελλείμματος:
• Δίκαια φοροεισπρακτική κατανομή σε όλη την διαστρωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας και ανάλογη με την οικονομική επιφάνεια ενός εκάστου.
• Να αυξηθούν ακόμα οι φόροι σε είδη πολυτελείας, ιδιωτικά νησιά, ιδιωτικές πλαζ, ιδιωτικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, πολυτελή σκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα, επίσης στα εισαγόμενα πολυτελή κοσμήματα, καλλυντικά και επώνυμα πολυτελή είδη ένδυσης.

2. Ασφαλιστικά Ταμεία και Σύστημα Υγείας:
• Να σταματήσει το χαράτσι στις συντάξεις και την αύξηση των ετών απασχόλησης των εργαζομένων και να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση των ταμείων και του συστήματος υγείας από μια ανάλογη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, της κρατικής συμμετοχής κ.α. 
3. Απασχόληση και Ανεργία:
• Τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας με την ένταξη στ σχέδιο πόλης νέων περιοχών, με την αύξηση του Συντελεστή Δόμησης, με Στεγαστικά δάνεια, με μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομήσιμα υλικά κλπ, κλπ.
• Προστασία των ελληνικών προϊόντων με έλεγχο των αλόγιστων εισαγωγών από τρίτες χώρες.
• Καταπολέμηση του παραεμπορίου των λαθρομεταναστών.
• Στροφή του έλληνα καταναλωτή στα ελληνικά προϊόντα, πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα διασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίες τις δικές μας, των παιδιών μας, των συναδέλφων μας .

4. Επενδύσεις και Ανάπτυξη:
• Οι έλληνες της διασποράς , είναι μια αστείρευτη πηγή επενδύσεων αρκεί να διασφαλιστούν τα κεφάλαιά τους και με προνομιακούς συντελεστές φορολόγησης .
• Μια ειλικρινής φιλοαραβική πολιτική στα θέματα της Μέσης Ανατολής θα μας φέρει αρκετά επενδυτικά κεφάλαια των πετρελαιοπαραγωγών χωρών

5. Μείωση των τιμών:
• Έλεγχος των καρτέλ τροφίμων, ντόπιων και ξένων.
• Έλεγχος στα υπερκέρδη των μεσαζόντων στα αγροτικά προϊόντα
• Έλεγχος και συγκράτηση των τιμών των καυσίμων και ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.)

Επιβάλλεται να συσταθούν κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές επιτροπές των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης με την συμμετοχή φορέων και οργανώσεων και υπό την αιγίδα ακόμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να πεισθεί να ηγηθεί μιας τέτοιας εθνικής προσπάθειας προκριμένου να συρθεί αυτή η κυβέρνηση σε φιλολαϊκές πρακτικές και να απαγκιστρωθεί από τις δαγκάνες των παγκόσμιων κέντρων κερδοσκοπίας που εξυφαίνουν την χρεοκοπία, την αποδόμηση και τέλος την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας.

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου