Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Ενάντια στην συστημική Λαίλαπα.
γράφει ο Σπύρος Γκανής

"Η συσπείρωση όλων των Προοδευτικών Πατριωτικών Δυνάμεων, η ενιαία εκπροσώπηση και η πολιτική τους έκφρασή είναι αναγκαιότητα των καιρών, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την κλιμάκωση των μέτρων αποδόμησης του κοινωνικού κράτους θα συνοδεύσουν στο εγγύς μέλλον και παραχωρήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο, Μακεδονία, Κυπριακό που μεθοδεύονται στο παρασκήνιο."

 

Με την αναμενόμενη ψήφιση από την βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας του Ασφαλιστικού και Εργασιακού νομοσχεδίου φαίνεται ότι ολοκληρώνεται «αναίμακτα» ο πρώτος κύκλος μέτρων αποδόμησης του κοινωνικού κράτος όπως αυτά σχεδιάστηκαν και εφαρμόσθηκαν από ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ (βλέπε κυβέρνησης). Οφείλουμε να ομολογήσουμε την αναμφισβήτητη επιτυχία της κυβέρνησης η οποία κάτω από το τρομοκρατικό δίλλημα «θυσίες ή χρεοκοπία» επέβαλε την θέληση των δανειστών μας.

Ευθύνες βέβαια για αυτές τις εξελίξεις βαρύνουν εξίσου και την αντιπολίτευση -μείζονα και ελάσσονα - γιατί αφενός στάθηκε ανίκανη να προβλέψει έγκαιρα και να αποτρέψει τους σχεδιασμούς του Γ.Α.Π. για την προσφυγή στο ΔΝΤ και αφετέρου μετά την εισβολή του ΔΝΤ δεν μπόρεσε να εκφράσει αντιπολιτευτικό λόγο, προτάσεις και ακόμα να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία προκειμένου να αποφευχθεί η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τα δεινά που θα επακολουθήσουν.

Τα κόμματα

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις γνωστές επιλογές του ΓΑΠ προσανατολισμένες στην παγκοσμιοποίηση και την νέα εποχή συνεπικουρούμενος και από τους πάλαι ποτέ παντοδύναμους εκσυγχρονιστές του Σιμίτη και μιας ακόμα παρέας κολεγιοπαίδων-υπουργών, οδηγούν την χώρα σε ατραπούς δίχως επιστροφή. Το «Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και η «Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ.», τάσεις στις οποίες πολλοί επενδύουν σε ανατροπή των συσχετισμών εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι ανύπαρκτες σκιές του παρελθόντος που μόνο στα «ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ» του συμπαθούς Κ. Χαρδαβέλλα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε θέση διαρκούς άμυνας όλη την μετεκλογική περίοδο προσπαθεί να δικαιολογήσει το πρόσφατο παρελθόν της από την μια ενώ παράλληλα με τις αοριστολογίες του αρχηγού της δεν παίρνει επί της ουσίας σαφή απόσταση από τις επιλογές Γ.Α.Π., λέγοντας ΝΑΙ επί της αρχής αλλά ταυτόχρονα ΟΧΙ στα επί μέρους!
Ο κυοφορούμενος νέος πολιτικός σχηματισμός "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" της Ντόρας Μπακογιάννη θα είναι ένα νέο «συστημικό» Νεοφιλελεύθερο κόμμα σύμφωνα με τις πολιτικές θέσεις που η ίδια εξέφρασε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, κόμμα το οποίο θα επιδιώξει να αποπροσανατολίσει το λαό και να προβληθεί σαν εναλλακτική λύση και σωσίβιο του υπό κατάρρευση πολιτικού συστήματος.

Το Κ.Κ.Ε., μοναχικός καβαλάρης, ξεκομμένο όπως είναι από τα πλατιά κοινωνικά στρώματα επηρεάζει, καθοδηγεί και κινητοποιεί πολλούς εργαζόμενους αλλά παράλληλα είναι αδύναμο να αρθρώσει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση. Παράλληλα οι όποιες "επαναστατικές-ανατρεπτικές" παρεμβάσεις του δέχονται τα πυρά σύσσωμου του καθεστωτικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Ο ΛΑ.Ο.Σ., ακροβατεί μεταξύ μιας εθνοκαπηλίας και του κατεστημένου, δίνει χείρα στήριξης στο ΠΑΣΟΚ ενώ παράλληλα αποσκοπεί να αποσπάσει κέρδη από τον «συγκάτοικο της πολυκατοικίας», την ΝΔ. Οι επανειλημμένες «κουλουτούμπες» του Γ. Καρατζαφέρη αναδεικνύουν τον ΛΑ.Ο.Σ. σε ένα αφερέγγυο πολιτικό σχηματισμό και επικίνδυνο «χαρτί» στα χέρια του συστήματος.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πολιτικός σχηματισμός με δεκάδες συνιστώσες και πολλαπλάσιες θέσεις και πρακτικές είναι ανέφικτο να προσφέρει επί της ουσίας, αλλά σαν μια λέσχη πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού σαφώς και επηρεάζει τα δρώμενα. Το υπό εκκόλαψη νέο κόμμα της "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" της αποσχισθείσας στο τελευταίο συνέδριο συνιστώσας υπό τον Φ. Κουβέλη θα εξελιχτεί νομοτελειακά σε αριστερό «βαστάζο» της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας.

Προοπτικές

Με αυτή την ζοφερή κατάσταση στο πολιτικό μας σκηνικό, κατάσταση τέτοια η οποία δεν εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση μια προσεκτική έρευνα και ανάλυση στα δρώμενα της κοινωνίας και της πολιτικής στις δημοσκοπήσεις, στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες, τα καφενεία, τα σχολειά, στον γραπτό και προφορικό λόγο, στα ΜΜΕ, στα Portals, στα Blogs θα καταδείξει ότι παράλληλα με την προσδοκώμενη ανατροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος καταγράφεται και μια ολοένα αυξανόμενη τάση αμφισβήτησης του νεοταξικού συστήματος.
Ο μέσος έλληνας πολίτης κατανόησε πλέον ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση «των λαών», βίωσε στο πετσί του την Παγκοσμιοποίηση, τις Χρηματο-οικονομικές αγορές, την διεθνή κερδοσκοπία. Και ο πλέον δύσπιστος κατανόησε ότι το παγκόσμιο δίχτυ που μεθοδικά εξυφάνθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια σαν μια «αθώα» ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ των λαών θα έμελε να παγιδεύσει ολάκερο τον πλανήτη υποβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο σε μεσαιωνικά πρότυπα.

Υπάρχει στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό οργανωμένος αντι-συστημικός πατριωτικός πολιτικός χώρος που να εκφράζει την μία και μοναδικά ρεαλιστική έξοδο από την κρίση;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Υπάρχουν βέβαια εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές προσωπικότητες, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, ομάδες και κινήσεις πολιτών οι οποίοι αρθρογραφούν, σχολιάζουν, διαμαρτύρονται και ανώνυμοι ανένταχτοι πολίτες και άλλοι εγκλωβισμένοι στα παραδοσιακά κόμματα, όλοι αυτοί ανήκουν στο ευρύ κίνημα των Προοδευτικών Πατριωτικών δυνάμεων που στην παρούσα συγκυρία προβάλλει σαν η μοναδική εναλλακτική πρόταση απέναντι στο υπό αποσύνθεση πολιτικό σύστημα της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Η συσπείρωση όλων αυτών των Προοδευτικών Πατριωτικών δυνάμεων, η ενιαία εκπροσώπηση και η πολιτική τους έκφρασή είναι αναγκαιότητα των καιρών, γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την κλιμάκωση των μέτρων αποδόμησης του κοινωνικού κράτους θα συνοδεύσουν στο εγγύς μέλλον και παραχωρήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο, Μακεδονία, Κυπριακό που μεθοδεύονται στο παρασκήνιο.  sg

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου