Στη "μέγγενη" της παγκοσμιοποίησης ο πολίτης!

Οικονομική κρίση, μια άλλη άποψη!
                                                                                 από τον Σπύρο Γκανή
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των "κακών" χειρισμών των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εντάσσεται σε ένα νέο αλυσιδωτό φαινόμενο χρεωκοπιών της ευρωζώνης και είναι η φυσική εξέλιξη αλόγιστων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που επέβαλε στον πλανήτη το "παγκοσμιοποιημένο" μοντέλο παραγωγής των τελευταίων είκοσι χρόνων.
Πρώτη λοιπόν επλήγη η «ασθενική» Ελλάδα και ακολουθούν ο ευρωπαϊκός νότος, τα νέα μέλη της ΕΕ στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τέλος η "ισχυρή" Βόρεια Ευρώπη
Κοντολογίς οι αρχιτέκτονες της παγκοσμιοποίησης αγνόησαν οικονομικά, αναπτυξιακά, παραγωγικά, πολιτικά, κοινωνικά, και πολιτισμικά δεδομένα λαών, χωρών και περιοχών του πλανήτη προκειμένου να "οικοδομήσουν" ετσιθελικά την παγκόσμια τάξη πραγμάτων τους, και ο "χυλός" που προετοίμασαν έγινε ένα μπούμερανγκ που τους … πνίγει!, ….μας πνίγει!
Στερνή τους προσπάθεια και επιδίωξη να υποκαταστήσουν και να χαλιναγωγήσουν την πολιτική και τους πολιτικούς, εξαπολύουν οικονομικές επιθέσεις, σε κράτη και ενώσεις κρατών, κυβερνήσεις και λαούς κερδοσκοπούν και καταστρέφουν προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους αγνοώντας τους εθνικούς, κοινοτικούς νόμους και το διεθνές δίκαιο.
Ο στόχος τους είναι ένας, μέσω ΔΝΤ και των Τραπεζικών καρτέλ να αποδομήσουν κοινωνικό κράτος και θεσμούς στο βωμό της μείωσης των ελλειμμάτων τους καθώς και της μείωσης του κόστους παραγωγής, προκειμένου να έχουν χαμηλό - ανταγωνιστικό - κόστος παραγωγής, , ίδιο με αυτό των ασιατικών κρατών.
Έτσι λοιπόν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι οικονομικοί παράγοντες σχεδιάζουν και επιβάλλουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία αναλαμβάνουν αντισυνταγματικά να εφαρμόσουν οι εκλεγμένες πολιτικές ηγεσίες μας.
Διεθνής κοινότητα, Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Κυβερνήσεις ακόμα και ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Πλανητάρχης στέκονται άτολμοι, αδρανείς και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την επέλαση των "αγορών" της νέας τάξης, μιας νέας τάξης πραγμάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Το διεθνές δίκαιο περιορίζεται μόνο σε αντι-συστημικούς στόχους, την Βόρεια Κορέα και το Ιράν, αλλά τα υποτιθέμενα πυρηνικά τους όπλα εμπεριέχουν λιγότερους κινδύνους από τις οικονομικές καταστροφές που επιφέρουν στους λαούς και την παγκόσμια ειρήνη οι ασύδοτες νεοταξικές ... αγορές!
Μόνη λύση, η φυγή προς τα πίσω, εδώ και τώρα, η επιστροφή και η επανίδρυση του ανεξάρτητου εθνικού κράτους, με τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της οικονομικής συνεργασίες των εθνών-κρατών, αλλά ταυτόχρονα και με ασφυκτικό έλεγχο των αγορών, των μονοπωλίων και των κάθε λογής καρτέλ που καταδυναστεύουν τους λαούς.
Η επιστροφή σε μια υποτιμημένη κατά 20-30% Δραχμή είναι σαφώς για το λαό μια καλλίτερη επιλογή από την κατά 50% υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που μεθοδεύει η συγκυβέρνηση Τρόικας-ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρων.
Antikry

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου