«Ναυαγεί» πριν καν ξεκινήσει το έργο του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη».

"Τούρκος" ο Πούτιν απο την συμφωνία Παπανδρέου - Ερντογάν


    Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχε ο Ρώσος πρέσβης Vl. I. Chkhikvishivili με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη, ο πρώτος μετέφερε την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού Βλ. Πούτιν για τη νέα κωλυσιεργία των Βουλγάρων αλλά και την απόφαση των Ρώσων για προώθηση του αγωγού «Σαμψούντα – Τσεϊχάν».


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ρώσος πρέσβης μετέφερε τον εκνευρισμό του κ. Πούτιν για τη στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία τώρα ζητά άλλους έξι μήνες παράταση προκειμένου να εκπονήσει νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό.

Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Chkhikvishivili αφηγήθηκε στον κ. Μανιάτη το πιεστικό δίλημμα του κ. Πούτιν που έθεσε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπ. Μπορίσοφ: «Απάντησε μου μ ένα ναι ή ένα όχι. Θέλετε ή όχι τον αγωγό;»

Πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρέσβης δεν έκρυψε στον κ. Μανιάτη την πρόθεση της χώρας του, να προχωρήσει τελικά τον πετρελαιαγωγό – αν και με μεγαλύτερο κόστος και περισσότερο χρόνο- Σαμψούντα – Τσειχάν. Στην περίπτωση που οι Βούλγαροι αλλάξουν στάση τότε ο «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη» θα λειτουργήσει ως συνοδευτικό έργο.

Ο κ. Μανιάτης, κατά τις ίδιες πηγές, εξέφρασε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να «τρέξει» το έργο και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Μάλιστα θα καλέσει στις 25 Μαίου τους Βούλγαρους ώστε να συζητήσουν τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του έργου. Προφανώς η ελληνική πλευρά αναλαμβάνει δράση προκειμένου να πείσει τους Βούλγαρους για την ανάγκη υλοποίησης του αγωγού.
πηγή: BlackMoney

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου