Ντομινίκ Στρος-Καν: Κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική στην Ευρώπη

"Ο ένας βλέπει στην ανατολή κι ο άλλος στη δύση....."
Η ευρωζώνη δεν κινδυνεύει να "εκραγεί", όμως ο κίνδυνος είναι να πάρει άσχημη τροπή, υποστήριξε στο μεταξύ από το Παρίσι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2.

"Δεν έχω καθησυχαστεί επειδή τα θεμελιώδη ζητήματα, όπως η ανάπτυξη, δεν λύνονται με ένα χτύπημα των δακτύλων", πρόσθεσε, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι υπάρχουν λύσεις για την κρίση που πλήττει την Ευρώπη.
Ο Στρος-Καν αναφέρθηκε επίσης στην "κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική" που, όπως είπε, υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη και κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση.
"Ο ένας βλέπει στην ανατολή κι ο άλλος στη δύση. Όλος ο κόσμος το παρακολουθεί αυτό (...) και χάνει την εμπιστοσύνη του στην Ευρώπη", υπογράμμισε.
Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια παγκοσμίως κατέγραψαν την Πέμπτη μεγάλη πτώση, καθώς παραμένει η ανησυχία για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις μετά την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις ανοιχτές πωλήσεις ασφαλίστρων κρατικών ομολόγων.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει "έκπληκτος" από τη μονομερή απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις "ανοικτές" πωλήσεις ασφαλίστρων κινδύνου κρατικών ομολόγων, χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθεί με τους ευρωπαίους εταίρους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου