«Πωλείται» η Ελλάς!

αμοντάριστα δρώμενα μιας … χρεοκοπίας !

γράφει ο Σπύρος Γκανής
Οι "τοποτηρητές" του ΔΝΤ, "γενίτσαροι" .. υπουργεύοντες,  Α. Λοβέρδος και Γ. Παπακωνσταντίνου ποινικοποιούν (!), με νέα νομοθετική παρέμβαση, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας γιατί ένας Συνεταιρισμός στην Κρήτη, άκουσον- άκουσον(!), τόλμησε να δώσει αυξήσεις πάνω από το όριο που έχει θέσει η "τρόικα"(!), κατά τα άλλα ο Πάγκαλος επιμένει ότι δεν .. κυβερνάει το ΔΝΤ (!).
****
Οι "ελεγκτές" της Τρόικας καταφθάνουν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για τα συνεχίσουν το ελεγκτικό-ληστρικό τους έργο. Νέοι στόχοι τους είναι, σύμφωνα με την Ενδιάμεση Έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, οι ήδη ελάχιστες δαπάνες των Νοσοκομείων, τα Ασφαλιστικά ταμεία και … ότι άλλο προκύψει (!)

****
Και ενώ η Τουρκία με την στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης αναδεικνύεται σε ρυθμιστή στο Αιγαιακό αρχιπέλαγος, ο …. πρωθυπουργέυων Γ. Α. Παπανδρέου … αλλού αρμενίζει. Με επίσκεψή του στο Τελ Αβιβ επιδιώκει να εξασφαλίσει (!) την υποστήριξη του Ισραήλ, ποντάρωντας στις διαταραγμένες Τουρκο-Ισραηλινές σχέσεις, πολιτική που θέτει σε δοκιμασία τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο. Μια ακόμα ανατροπή στην αποδόμηση των πυλώνων της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής σε εξέλιξη.

*****

 O "λαγός" τραπεζίτης της Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, ο… πράσινος αυτός επιχειρηματίας ο οποίος από Γ.Γ. στο Υπουργείο Εμπορίου των κυβερνήσεων του εκσυγχρονιστήΣημίτη «αναδείχθηκε»(!) σε μεγαλο- μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς, συνεπικουρούμενος από ένα ακόμη εκσυγχρονιστή των κυβερνήσεων Σημίτη και τώρα σύμβουλο του, τον πρώην υπουργό Ν. Χριστοδουλάκη, με οδηγίες του ΔΝΤ, σέρνουν τον … χορό της αποδόμησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, διεκδικώντας τα καλύτερα «φιλέτα» κρατικής συμμετοχής στο τραπεζικό σύστημα, αυτά της Αγροτικής και του Τ.Τ., η διαφάνεια της … σοσιαλιστικής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο(!)

****
Ένα ακόμα "φιλέτο" για τα … υμέτερα αρπαχτικά προετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι αυτό της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Μεταφορών, όλα τα χρέη του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των άλλων θυγατρικών του εταιρειών έναντι του Δημοσίου διαγράφονται, ενώ και τα χρέη προς τρίτους τα αναλαμβάνει το Δημόσιο. Έναντι των χρεών που αναλαμβάνει, το Δημόσιο θα πάρει από τον ΟΣΕ όλη την ακίνητη περιουσία του. Η "εξυγίανση" - ξεπούλημα - του ΟΣΕ, του τελευταίου δημόσιου φορέα στις μεταφορές , σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις θα στείλει στην ανεργία περί τους 2.000 συνανθρώπους μας.