Βίαιη είσοδος στην ... Μεταπολιτική Εποχή !

Αποπολιτικοποίηση του πολίτη, ένας εφιάλτης για το μέλλον.
γράφει ο Σπύρος Γκανής

Οι τάσεις που καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία δείχνουν ότι πορευόμαστε σε μια νέα μεταπολιτική εποχή. Μια απολιτική κοινωνία έρμαιο στα χέρια κομμάτων-διαχειριστών , αλλοτριωμένων συνδικαλιστών και υποταγμένων ΜΜΕ στους μηχανισμούς των αγορών, ΔΝΤ και της Τρόικας, καταδικάζει την κοινωνία σε μαρασμό και απαξίωση.

Στις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις κυριακάτικες εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» απεικονίζονται έντονα τα συναισθήματα των πολιτών στις πρόσφατες εξελίξεις. Απογοήτευση, Φόβος και Οργή είναι τα συναισθήματα που καταγράφονται.
Πιο συγκεκριμένα εντυπωσιακό είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα δυο κόμματα εξουσίας που είναι μόλις 39,1%, το χαμηλότερο της μεταπολιτευτικής περιόδου, η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπερνά το 40% ενώ το 56.3% των πολιτών δηλώνει απογοητευμένο και τοποθετείτε αρνητικά στο πολιτικό σύστημα.
Η απογοήτευση αυτή περιθωριοποιεί τον πολίτη ενώ παράλληλα τον καθιστά άβουλο και παθητικό «θήραμα» των εισπρακτικών μέτρων και της βουλιμίας της συγκυβέρνησης ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ.
Η ολοένα αυξανόμενη περιθωριοποίηση πολιτών, περιθωριοποίηση που τους καθιστά πολιτικά αδρανείς σε σύγκριση με την διαρκώς ενισχυμένη επιρροή ΔΝΤ, Τρόικας και των Χρηματαγορών στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι δείχνουν ότι η χώρα πορεύεται πλέον στην νέα ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ εποχή.

Στην ανατολή αυτής της νέας μεταπολιτικής περιόδου πολιτικο- ιδεολογικές προβλέψεις και αναλύσεις είναι παρακινδυνευμένες διότι τα πολιτικά κόμματα παύουν να παράγουν πολιτική.
Τα κόμματα εξουσίας περιορίζονται απλά στη διαχείριση επιλογών των διεθνών αγορών και εγχώριων αντιπροσώπων τους, ενώ τα κόμματα της αριστεράς και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες απλά διαχειρίζονται την κρίση και τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από ένα λαβωμένο, προδομένο και αποπροσανατολισμένο λαϊκό κίνημα.

Η σχέση της Ελλάδας με τους Τροικανούς «εισβολείς» δεν περιορίζεται σε μια στοιχειώδη οικονομική συναλλαγή "Δανειστή–Δανειολήπτη" και την παροχή τεχνογνωσίας όπως μας διαβεβαίωνε το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναδεικνύεται σε μια νέο-αποικιακή συνθήκη υποδούλωσης για την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Το μέλλον του έθνους διακυβεύεται, η χώρα σε κίνδυνο, αντισυστημικοί πολίτες και πολιτικοί, γρηγορείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου