Τo Ασφαλιστικό ψηφίστηκε! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;

Εθνική Συλλογική Σύμβαση, κατάργηση 13ου-14ου στα ..σκαριά!

Tην περασμένη Πέμπτη το κυβερνόν κόμμα πέρασε … αναίμακτα στη βουλή τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και Εργασιακές ρυθμίσεις παρά τις αντιδράσεις λαού, αντιπολίτευσης και συνδικάτων. Το ΠΑΣΟΚ μετά την τρίτη κατά σειρά .. επιτυχία του (!) προελαύνει μεθοδικά προς τον άλλο στόχο του «Μνημονίου», αυτόν του τριετούς παγώματος μισθών και ημερομισθίων και την κατάργηση 13ου-14ου μισθών στη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση.

Τα νομοσχέδια του νέου Ασφαλιστικού και των Ρυθμίσεων των Εργασιακών Σχέσεων, μετά την υπερψήφισή τους από την κυβερνητική πλειοψηφία παίρνουν το δρόμο τους για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να γίνουν νόμοι του κράτους προς … τέρψιν των όπου γης «δανειστών» μας και των εγχώριων συνεργατών τους.
Έτσι και τυπικά, φίλοι μου, γυρίζουμε σελίδα αφήνοντας πίσω ένα κοινωνικό κράτος, που χτίστηκε την μεταπολεμική περίοδο λιθαράκι-λιθαράκι, με αγώνες, θυσίες και αίμα, ένα κοινωνικό κράτος που παρά τις όποιες ελλείψεις του αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο των μη προνομιούχων Ελλήνων.
Αυτό το κοινωνικό κράτος κατεδαφίστηκε βίαια την … αποφράδα αυτή Πέμπτη της 8 Ιούλη 2010, μέσα σε εκβιασμούς και ψευδοδιλλήματα, από μια ανάλγητη κυβερνητική πλειοψηφία σε συνδυασμό με την αδιαφορία, αναποτελεσματικότητα, ολιγωρία, ανικανότητα και γιατί όχι και την … συμπαιγνία της αντιπολίτευσης –μείζονος και ελάσσονος- και αυτών ακόμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αντιπολίτευση και Συνδικαλιστικές οργανώσεις

Και εξηγούμαι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης – μείζονος και ελάσσονος- δεν στάθηκαν ικανά να προβάλλουν μια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση επίλυσης του υπαρκτού πράγματι προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Εγκαίρως έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό, και εντός του συστήματος, με όρους συστήματος, πρόγραμμα για την διάσωση των ταμείων και την παράλληλη προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους, πρόγραμμα το οποίο θα έθεταν υπόψη της ελληνικής κοινωνίας, ενέργεια η οποία θα συσπείρωνε αγωνιστικά τους εργαζόμενους ανατρέποντας τις όποιες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις.

Το κόμμα της Ν.Δ., με μεγάλη αργοπορία και ενώ τα νομοσχέδια ήδη συζητούντο στη Βουλή και διεξαγόταν η επί της αρχής ψηφοφορία, την Τετάρτη 7 Ιουλίου (!) …. παρουσίασε στο Ζάπειο την «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την κρίση», … τρεις λαλούν και δυο χορεύουν(!) στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Τα άλλα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης περιορίστηκαν μόνο, όπως πάντα, σε διαπιστώσεις, κριτική και αναθέματα, τακτικές αποπροσανατολιστικές οι οποίες δεν συμβάλλουν στο ελάχιστο στο ζητούμενο που είναι η συσπείρωση των εργαζομένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο σύνολο τους – ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ κλπ- και η κάθε μια χωριστά, με … μοναχικές συνάξεις «καφενείου»!, τολμώ να πω, προσπαθούν να ανατρέψουν (!) το Σύστημα, ένα Παγκόσμιο πανίσχυρο Σύστημα Οικονομικών συμφερόντων συνεπικουρούμενο από τα ΜΜΕ, με κάποιες … χλιαρές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 8 Ιούλη (!) και ενώ τα νομοσχέδια είχαν ήδη ψηφιστεί επί της αρχής την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Ιούλη!....

Επιτρέψαμε να περάσει το Ασφαλιστικό. ….ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;;;;

Οι Συστημικοί σχεδιασμοί της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αγαπητοί φίλοι, δεν ανατρέπονται με ευχολόγια, με πολιτικές της δεκαετίας του ’60, τα κοινωνικά προβλήματα του σήμερα δεν επιλύονται με .. συνταγές του χθες. Οι μικρές και παράλληλες – διασπαστικές - μικροσυγκεντρώσεις των τριών ή πέντε χιλιάδων στην Ομόνοια, Το Σύνταγμα, την Κλαύθμωνος και αλλού, δεν κλονίζουν το σύστημα, χρειάζονται ενότητα, μαζικότητα, αγωνιστικότητα και κυρίως ρεαλιστικές προτάσεις και στόχοι. Στόχοι ικανοί να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, τον Λαό.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά τοις πάση !…... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;;;;;
-Ναι! Διαχρονικά εκλάπησαν τα όποια αποθεματικά των ταμείων.
-Ναι! Ο νεοφιλελεύθερος προσανατολισμός της ανάλγητης κυβέρνησης στοχεύει στην  βίαιη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
-Ναι! ΔΝΤ και τρόικα ζητάει αίμα και σάρκα.
-Ναι! Ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν θυσίες από τους  εργαζόμενους.
Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι και συνάδελφοι στην ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Δημοκρατική Αριστερά, την ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ την ΑΔΕΔΥ κ.α., Αναλύσατε ως οφείλατε έγκαιρα τα παραπάνω δεδομένα; Επεξεργαστήκατε ρεαλιστικές προτάσεις; Κατεβάσατε έγκαιρα αυτές τις προτάσεις στο λαό ώστε να γίνουν αυτές κατανοητές και να λειτουργήσουν συσπειρωτικά ;

Σαφώς και ΟΧΙ!, Εάν το είχατε κάνει οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές.

Αντίθετα εγκαταλείψατε τον έλληνα πολίτη, τον εργαζόμενο, έρμαιο στις αδηφάγες Συστημικές ορέξεις, την ανάλγητη συγκυβέρνηση ΔΝΤ-Τρόικας-ΠΑΣΟΚ, τα κυβερνητικά ψευδοδιλλήματα και την παραπληροφόρηση των συστημικών ΜΜΕ, στους … εργατοσωτήρες των τηλεοπτικών πρωϊνάδικων και τους μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής.

Είστε ανίκανοι να παράξετε πολιτική, να καθοδηγήσετε την κοινωνία, να ηγηθείτε στην νέα περίοδο που ανατέλλει.
Είστε επιεικώς ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ! Και δικαίως ο Έλληνας πολίτης σας βάζει μέρα με την μέρα όλο περισσότερο στο περιθώριο, στο ράφι της ιστορίας.
Κοντολογίς σας έχει …. ξεράσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου