Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία

> Παράλυσε η Γαλλία από τις απεργίες των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ!
> Για 10η ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις!

Τα γαλλικά συνδικάτα συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν τη συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης, που αυξάνει από τα 60 στα 62 χρόνια την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος τερματισμού" των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της CGT Μπερνάρ Τιμπό προϊδεάζοντας για νέα κλιμάκωση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ μαθητές και φοιτητές καλούνται και πάλι να διαδηλώσουν σήμερα.

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση Σαρκοζί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για 10η ημέρα, ωστόσο η συμπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, δεν φαίνεται να πείθεται να υποχωρήσει, παρά τις προτροπές των σοσιαλιστών να "επιστρέψει στο διάλογο και να ακούσει την κοινωνία".

Σήμερα, περίπου 500 εργαζόμενοι από το διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ και άλλοι, ανάμεσά τους εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες και στα ταχυδρομεία, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, , ενώ το λιμάνι της Μασσαλίας παραμένει αποκλεισμένο, με 51 δεξαμενόπλοια να πλέουν στα ανοικτά.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους παράλυσης εξαιτίας των συνεπειών των κινητοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα. Τα 12 διυλιστήρια της χώρας παραμένουν εκτός λειτουργίας, ενώ πολλοί χώροι αποθήκευσης καυσίμων έχουν καταληφθεί.
Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, αν και λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

"Εάν δεν τερματισθούν σύντομα (οι κινητοποιήσεις), η αναταραχή που επιδιώκει να προκαλέσει την παράλυση της χώρας είναι πιθανόν να έχει συνέπειες στην απασχόληση πλήττοντας την ομαλή εξέλιξη της οικονομικής δραστηριότητας", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέκαι σημείωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν την επιχείρηση άρσης του αποκλεισμού των χώρων αποθήκευσης, όπως ζήτησε χθες ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου