Ζυμώσεις για συνάντηση Ερντογάν – Νετανιάχου στην Αθήνα


Την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή στην Μεσόγειο, επιβεβαίωσαν πηγές από την άλλη πλευρά του Αιγαίου στην εφημερίδα Σαμπάχ.

Πρόσκληση για τον ίδιο λόγο έχει δεχθεί και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δεν έχει απαντήσει μεν ακόμα αν θα παρευρεθεί, ωστόσο με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.
Αν τελικώς δεχθεί ο κ. Νετανιάχου την πρόσκληση στο συνέδριο, η εξέλιξη θα έχει έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον αφού θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντώνται μετά τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ το Μάιο σε ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του Τούρκοι πολίτες.

Ενδιαφέρον για την Ελλάδα
Το ενδιαφέρον του για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να εκφράσει για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.
Μάλιστα την ώρα που ο κ. Παμπούκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου του Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου, που προήδρευε συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αποχώρησε για λίγο από τη συνεδρίαση προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό.
Ο κ. Νετανιάχου μίλησε με θερμά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση των σχέσεων, ενώ επισήμανε ότι στις προθέσεις τις ισραηλινής πλευράς είναι να ενθαρρύνει τη συνέχιση των εκατέρωθεν επισκέψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου