Οι 100 μέρες του ALTER .....

Όλο το παρασκήνιο των μεγάλων αλλαγών στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER.
 Η τύχη ενός μεγάλου καναλιού του Alter, αλλά και οι τύχες 750 εργαζομένων παίζονται το επόμενο τρίμηνο. Θα πρέπει σ' αυτό το διάστημα να βρεθεί επενδυτής με ένα ποσόν περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ ....
...  και να συναινέσουν οι τράπεζες βάζοντας περίπου κι αυτές 15εκατ. ευώ για να βγει ο προϋπολογισμός του καναλιού για το 2011.

Ταυτόχρονα με βάση το μπίζνες πλαν των τραπεζών για μια επιχείρηση - μνημόνιο δύο ετών πρέπει να απολυθούν 350 εργαζόμενοι και να μειωθούν οι μισθοί των παραγωγών περίπου 35% και των υπολοίπων υπαλλήλων που θα μείνουν περίπου 20%.
Όπως έγινε γνωστό χθες ο Κώστας Γιαννίκος παραιτήθηκε από τη θέση του διεθύνοντα συμβούλου και η τελευταία υπογραφή που θα βάλει ως διευθύνων θα είναι αυτή στον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των στελεχών του ΑΛΤΕΡ παρουσία του Βασικού μετόχου Γιώργου Κουρή. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Κοσμάς Σφαέλος, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, η Αγγελική Νικολούλη, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, η Αννίτα Πάνια, ο Γιώργος Αυτιάς, ο Διεθυντής Μάρκετινκ Στέλιος Πανταζόπουλος, και ορισμένοι άλλοι, από τα τμήματα του προσωπικού, ο Γιώργος Κουρής ξεκαθάρισε ότι θα πληρώσει και τους μισθούς Δεκεμβρίου και έκτοτε θα αναζητήσει επενδυτή, όπως είπε ήδη έχει φροντίσει να καταληθούν οι μισθοδοσίες του Νοεμβρίου, το δώρο και μισθοδοσίες Δεκεμβρίου. υπάρχουν όμως ανεξόφλητες μεγάλες οφειλές προς διάφορους παραγωγούς (Τριανταφυλλόπουλος, Πάνια, κά) για τις οποίες είναι άγνωστο πώς θα διευθετηθουν.

 Ο Γιώργος Κουρής άσκησε έντονότατη κριτική για λάθη που σημειώθηκαν στο παρελθόν και για τα οποία άφησε να εννοθεί ότι δεν είχε ιδέα. Από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο προτάθηκε να αναλλάβει τη διοίκηση ο Νίκος Χατζηνικολάου λόγω και της εμπειρίας που είχε στον Alpha. Ο Χατζηνικολάου αρνήθηκε ΄λέγοντας ότι ήδη έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και πολλές ευθύνες στον Real fm και στη Real News, προσθέτοντας ότι θα κινηθεί βεβαίως στο πλευρό του κ. Κουρή για την αναζήτηση λύσεως και την επιβίωση του Άλτερ. ουδείς γνωρίζει βέβαια ποιές θα είναι οι αντιδράσεις, όχι τόσο των παραγωγών που δείχνουν να συμφωνούν αναπόφευκτα στις περικοπές των αποδοχών τους, όσο των εργαζομένων σε περίπτωση που εφαρμοστεί το μπίζνες πλαν που προτείνουν οι τράπεζες.

Δηλαδή των ομαδικών απολύσεων 350 εργαζομένν απ' όλα τα τμήματα και τις παραγωγές του σταθμού. Εκείνο που είναι το καυτό σημείο όλης της ιστορίας, δεν είναι μόνον η αντιμετώπιση της αποπληρωμής του υπερδανεισμού του καναλιού, αλλά όπως λένε οι προαγορές διαφημιστικού χρόνου που υπολογίζονται πλέον των 130 εκατομμυρίων ευρώ κι αφορούν το έτος 2011 και πιθανότατα ένα μεγάλο μέρος του 2012.

Κι αυτό συμβαίνει κι ανησυχεί ιδιαίτερα τη διαφημιστική αγορά, την ώρα που υπάρχει κάθετη πτώση πωλήσεων με αποτέλσμα να δημιουργούνται τρύπες μεγάλες στους προϋπολογισμούς των καναλιών. Πάντως, έχουν αρχίσει τα ραντεβού με διάφορους γνωστούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές προκειμένου να διασφαλιστεί η είσοδος ενός κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμύριων στο κανάλι.
πηγή : BlackMoney


ΑΝΤΙΚΡΥ | ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:54, 29/12/2010 

Ανακοίνωση του Alter για το ιδιοκτησιακό του καθεστώς

Σήμερα η εισηγμένη εταιρεία "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε." εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:
«Η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε." με δ.τ. ALTER CHANNEL σε συνέχεια των μέχρι σήμερα ανακοινώσεών της και σε σχέση με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, ότι το μέτωπο των μετόχων είναι αρραγές και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στη Διοίκηση και συνεπώς καμία αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Περαιτέρω, σε συνέχεια της από 17-12-2010 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεσμεύεται να προβεί άμεσα σε ανακοίνωση του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου