Στις 2 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Προβάδισμα 2 μονάδων έχει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα της Κυριακής». Εντύπωση κάνει ωστόσο το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων (30,6%).

Στις 2 μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα της Κυριακής». Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ αποσπά 22,2% ενώ η Νέα Δημοκρατία το 20,2%.

Το ΚΚΕ αποσπά το 8,7%, ο ΛΑΟΣ το 4,0% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 3,3%. Την ίδια ώρα, το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η «Δημοκρατική Συμμαχία», συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 2,8%, κάτι που σημαίνει ότι εάν γίνονταν τώρα εκλογές δεν θα έμπαινε στη Βουλή.

Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 30,6%.

"Μεταφράζοντας" τη δημοσκόπηση, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εικόνα είναι η "ίδια φωτογραφία" με αυτή των περιφερειακών εκλογών, δηλαδή ότι έχει σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ενώ δικαιολογεί το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων ως εξής: θεωρεί ότι επειδή η πολιτική της έχει γωνίες κάποιοι άνθρωποι αποστασιοποιούνται.

Από τη μεριά της, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί πιάνει τόπο και γι' αυτό μειώνεται εμφανώς η διαφορά.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, υπογραμμίζει ότι μπήκαν κοπρίτες στο δημόσιο, εννοώντας όλους εκείνους που έβαλαν οι πολιτικοί στο δημόσιο για τον σταυρό. Παράλληλα, ασκεί κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χαρακτηρίζει γελοίο το «άλλο μίγμα» της πολιτικής του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ερμηνεύοντάς το ως εξής: ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν θέλει να πλήξει καμία κοινωνική ομάδα και να επιβάλλει φόρους, πράγμα που το θεωρεί ανεφάρμοστο, άρα και ανάξιο σχολιασμού.

Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζει ότι η Αλέκα Παπαρήγα ονειρεύεται τη Σοβιετική Ένωση, ενώ αναφέρει ότι ο Συνασπισμός συναναστρέφεται με τρομοκρατικές ομάδες. Επίσης, θεωρεί ότι ο ΛΑΟΣ είναι το πιο αξιόπιστο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
πηγή: Ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου