Συναίνεση; Ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε!

γράφει ο  Σπύρος Γκανής
Και τώρα οι άφρονες, ζητούν συναίνεση, διαπίστωσαν οι μωροί τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, διαβλέπουν οι ανόητοι το άδοξο τέλος της σύντομης αλλά καταστροφικής επικυριαρχίας τους και εκλιπαρούν για συναίνεση, ψάχνουν οι δειλοί συνενόχους και άλλοθι για να δικαιολογήσουν τον επερχόμενο όλεθρο.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της χώρας προσκάλεσε την Τρίτη στο Μαξίμου, σε χωριστές συναντήσεις, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκειμένου να ζητήσει συναίνεση, λευκή επιταγή, κοντολογίς νομιμοποίηση της εθνοφθόρας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ και τρόικας. Δημοσιεύματα φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αρνηθεί την πρωθυπουργική πρόσκληση.

Η κυβέρνηση

Ο «σοσιαλιστής!» πρωθυπουργός της «διαφάνειας!» και της «διαβούλευσης!» ενεργώντας για μια ακόμα φορά αντιδημοκρατικά και εξωθεσμικά, παρακάμπτει το κοινοβούλιο και ακόμα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και επιδιώκει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου τα εξασφαλίσει «συναίνεση!» στην ολέθρια διακυβέρνηση του.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ που θα επιτρέψει στον ΓΑΠ να διεκδικήσει στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επιμήκυνση εξόφλησης του δανείου των 110 δις ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει τους δανειστές-τοκογλύφους. Στη συνέχεια την τύχη της χώρας την έχουν προδιαγράψει έγκυρα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, σαν στημένης λεμονόκουπας, με μια «προίκα»- χρέος ανερχόμενο στα περίπου 350 έως 400 δις. ευρώ.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι επιβάλλεται, έστω και τώρα, η εκπόνηση μιας αναλογιστικής μελέτης εξόφλησης του χρέους με ακριβή στοιχεία, η κατάθεση αυτής της μελέτης-πρότασης στη βουλή για συζήτηση και έγκριση από το κοινοβούλιο και ακόμα γιατί όχι να ζητηθεί με δημοψήφισμα και η συναίνεση του ελληνικού λαού.

Έτσι και μόνο διακομματικά θα επιτευχθεί μια δίκαια κατανομή των βαρών της κρίσης σε όλη την ελληνική κοινωνία σύμφωνα με την δυνατότητα ενός εκάστου, έτσι θα εμπεδωθεί στη κοινωνία κλίμα εμπιστοσύνης, θα οικοδομηθεί κλίμα συναίνεσης από τα κάτω, θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη και ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Αυτές είναι καθαρές λύσεις, αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και ο πολιτικός πολιτισμός μας, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και υπηρετούν ύποπτα εξωθεσμικά συμφέροντα νταβατζήδων – τοκογλύφων.

- Συναίνεση λοιπόν σε τι; Και γιατί; Για την καταστροφή της χώρας;
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης κε πρωθυπουργέ, πληρώνει, πονάει, δακρύζει, πληγώνεται, ματώνει, και έχει απαίτηση να γνωρίζει τα πάντα για αυτή την κρίση. Μπορεί ο πολίτης να έχει ανεχθεί μέχρι σήμερα αυτή την κυβέρνηση δεν την έχει όμως εξουσιοδοτήσει εν λευκό να διαχειρίζεται το πορτοφόλι του, την τύχη του, το μέλλον των παιδιών του.
Και ακόμα ο έλληνας πολίτης δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιγνίδια παγκόσμιας εξουσίας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Κε πρωθυπουργέ τόσο εσύ αλλά και οι υπόλοιποι, ελληνόφωνες - γενίτσαροι, υπουργοί σου είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα λογοδοτήσετε για το κατάντημα της χώρας, όχι για το έλλειμμα και τις όποιες διαχρονικά ευθύνες των προκατόχων σας, αλλά για τις εθνοφθόρες επιλογές της δικής σας διακυβέρνησης, επιλογές που ήταν και είναι περισσότερο βλαπτικές και από αυτό καθεαυτό το έλλειμμα που κληρονόμησε η κυβέρνησή σου.
Έλλειμμα που χρησιμοποιήσατε κε πρωθυπουργέ σαν «δούρειο ίππο» για την εκχώρηση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, λες και ήταν η Ελλάδα ιδιοκτησία της οικογένειας των Παπανδρέου.

Θα ήθελα επίσης κε Παπανδρέου, σαν έλληνας πολίτης να γνωρίζω εάν την ημέρα εκείνη, την αποφράδα 23η Απρίλη 2010, στο Καστελόριζο, εάν νοιώσατε αλήθεια την ανάγκη μιας κάποιας συναίνεσης; Πως τότε κε πρωθυπουργέ σας επέτρεψε η «δημοκρατική» σας συνείδηση, η «σοσιαλιστική» σας ευαισθησία και το «πατριωτική» σας καθήκον να σύρεται την χώρα στη μεσαιωνική αυτή δουλεία δίχως μια στοιχειώδη έστω νομιμοποίηση;
Αλήθεια, αν και λαλίστατος, οκτώ μήνες μετά δεν έχετε δώσει πιστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Τέλος κύριοι της κυβέρνησης, μπορεί με τον ένα ή το άλλο τρόπο να εξασφαλίσετε μια κάποια συναίνεση, συγκατάθεση ή νομιμοποίηση από ένα τμήμα πολιτικών. «Πρόθυμοι» και «εφιάλτες» πάντα υπήρχαν στο χώρο της πολιτικής, και οι πιέσεις ακόμα του «διεθνή παράγοντα» θα λυγίσουν τους λιγόψυχους, αλλά τίποτα δεν θα κάμψη την λαϊκή οργή, την αγανάκτηση, τον θυμό.

Ο ΠΟΛΙΤΗς αυτής χώρας δεν θα νομιμοποιήσει επικυρίαρχους – ντόπιους και ξένους - δεν θα συναινέσει με την σύγχρονη χούντα στην καταστροφή της χώρας του, αλλά θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, άνεργος, πεινασμένος και ρακένδυτος, με νύχια και με δόντια, και θα σας ανατρέψει!

Η αντιπολίτευση

ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της αντιπολίτευσης – μείζονος και ελάσσονος- δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της «συναίνεσης», μοναδικό στόχο πρέπει να έχουν την εδώ και τώρα ανατροπή της μοιραίας, ανίκανης και δουλικής αυτής κυβέρνησης των γενίτσαρων γιατί η παραμονή της στην εξουσία οδηγεί σε ανεπίστρεπτα αδιέξοδα , βαθαίνει καθημερινά την κρίση και βυθίζει συνεχώς την χώρα σε τέλματα, τέλματα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά.

ΚΥΡΙΟΙ της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα διαπράξατε το μοιραίο λάθος να «νομιμοποιήσετε» δια της παρουσίας σας στο ελληνικό κοινοβούλιο τους «επικυρίαρχους», τους «νταβατζήδες», Στρος Καν και Ολι Ρεν, εισπράττοντας αγαπητοί μου σαν αντάλλαγμα την χλεύη, την ειρωνεία και τον σαρκασμό τους!

Κύριοι της αντιπολίτευσης θα είναι εξ ίσου σοβαρό ολίσθημά και η εμπλοκή σας στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που επιδιώκει ετεροχρονισμένα να ... ενδυθεί τον «συναινετικό» μανδύα στην ασκούμενη κατοχική, καταστροφική, αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή διακυβέρνηση της υφαρπάζοντας την συναίνεση σας.

ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ την νομιμοποίηση ενός προϋπογεγραμμένου (!) μεσαιωνικού «πολυνομοσχεδίου» με το οποίο καταργούνται οι εργασιακές σχέσεις, οι ελάχιστες που έχουν απομείνει, και ακόμα αποπειράται να διασφαλίσει την ανοχή σας στην επερχόμενη θύελλα των αντιλαϊκών και αντεθνικών μέτρων που υπαγορεύονται από ΔΝΤ, ΕΕ και τα άνομα πλανητικά τοκογλυφικά λόμπυ.

Η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έσυρε τη χώρα ένα βήμα προ της ολικής κατάρρευσης και της υποδούλωσης, με έναν πρωθυπουργό και υπουργούς που τους χαρακτηρίζει το ψεύδος, η υποκρισία, η φαυλότητα και τους διακρίνει ο αυταρχισμός, η δουλικότητα, η ανικανότητα, η αναλγησία.

Πριν από τη εκχώρηση και των τελευταίων κυριαρχικών δικαιωμάτων, πριν την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και το σημαντικότερο πριν από την λαϊκή έκρηξη και τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που καλλιεργούν οι διεστραμμένοι κυβερνητικοί εγκέφαλοι, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να αντιδράσουν, να απόσχουν από τις όποιες διαλυτικές πολιτικές διαδικασίες, τέλος να απειθαρχήσουν στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ανατροπή της μοιραίας αυτής κυβέρνησης.

Τώρα, οι άφρονες, ζητούν συναίνεση, διαπίστωσαν οι μωροί τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, διαβλέπουν οι ανόητοι το άδοξο τέλος της σύντομης αλλά καταστροφικής επικυριαρχίας τους και εκλιπαρούν για συναίνεση, ψάχνουν οι δειλοί συνενόχους και άλλοθι για να δικαιολογήσουν τον επερχόμενο όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου