Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις…..

γράφει ο Σπύρος Γκανής
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης, της διακυβέρνησης των χρηματοπιστωτικών αγορών, της διακυβέρνησης των … αθέατων, ένθερμος θιασώτης της οποίας είναι ο έλληνας πρωθυπουργός και αρκετοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του, ...
....αντί για την πρόοδο, την ευημερία και την ίσιες ευκαιρίες που υποσχέθηκε, πισωγυρίζει την ανθρωπότητα στη περίοδο της μεσαιωνικής φεουδαρχίας, κατεδαφίζοντας το κοινωνικό κράτος, ένα «κοινωνικό κράτος» που ήταν η «ατμομηχανή» στη τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη τη μεταπολεμική περιόδο.

Η ΑΠΑΔΟΜΗΣΗ αυτού του κοινωνικού κράτους με την βάρβαρη και ανάλγητη επιδρομή σε εισοδήματα και κοινωνικές κατακτήσεις των λαών διαμορφώνει στον πλανήτη πρωτόγνωρες εκρηκτικές καταστάσεις που όμοιες της έχει να συναντήσει η ανθρωπότητα από τον φεουδαρχικό μεσαίωνα.

Η πολιτικοί παραδόθηκαν στις τράπεζες

Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ εξάπλωση των ολιγοπωλίων και των τραπεζικών λόμπυ την τελευταία περίοδο μαζί και με την απελευθέρωση των παγκόσμιων αγορών, περιθωριοποίησε τις πολιτικές ηγεσίες οι οποίες ανήμπορες να ελέγξουν τα παγκοσμιοποιημένα οικονομικά καρτέλ έχουν μετεξελιχτεί σε μαριονέτες αυτού του συστήματος, δηλαδή πολιτική και πολιτικοί παραδόθηκαν στα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συμφέροντα.

Ο ΠΑΛΑΙ ποτέ παντοδύναμος πλανητάρχης, πρόεδρος των ΗΠΑ και οι άλλοτε πανίσχυροι ευρωπαίοι ηγέτες αποτελούν πλέον έναν κωμικοτραγικό θίασο σκιών που τρέχει πίσω από τις εξελίξεις εκτελώντας τις οδηγίες των «επικυρίαρχων», δηλαδή ΔΝΤ, Κεντρικών Τραπεζών και Χρηματοπιστωτικών – τοκογλυφικών – Οίκων. Πολιτικό κατεστημένο τέτοιο που στο σύνολό του έχει επιδοθεί, κατ’ εντολή των «αθέατων» στο καταστροφικό έργο της αποδόμησης των κοινωνιών σε όλο τον πλανήτη.

Εγκλήματα κατά της κοινωνίας και της ανθρωπότητας

Οι «επικυρίαρχοι» αφού εξαφάνισαν από προσώπου γης με εγκληματικές «προληπτικές» πολεμικές επεμβάσεις τις εστίες των όπου γης «απείθαρχων», Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κλπ. συνεχίζουν τώρα το εγκληματικό τους σχέδιο και με πρόφαση «το χρέος», με όπλο τους την οικονομική διείσδυση και συμμάχους δουλικές κυβερνήσεις καταρρακώνουν τους λαούς.

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ, η απαξίωση και η βίαιη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων που συντελείται με γοργούς ρυθμούς σε πλανητικό επίπεδο δυναμιτίζει το σύνολο της κοινωνίας δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

ΒΕΒΑΙΑ το σύστημα προβλέποντας και αυτό το ενδεχόμενο έδωσε το πράσινο φως στο ΝΑΤΟ, με το νέο δόγμα που υιοθέτησαν τα 28 κράτη μέλη τον Νοέμβρη του 2010, στη σύνοδο της Λισαβόνας, νομιμοποιούνται οι «κατασταλτικές επεμβάσεις» στο εσωτερικό των κρατών μελλών προκειμένου να «διασφαλιστεί η τάξη!».

Η βίαιη φτωχοποίηση και η άγρια κοινωνική καταστολή είναι τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της κοινωνίας, κατά της ανθρωπότητας.

Τό κράτος-έθνος, η τελευταία λύση.

ΔΙΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ αυτά τα αδιέξοδα της μνημονιακής του πολιτικής και της ολοκληρωτικής καταστροφής ο Γεώργος Παπανδρέου,ι θέλοντας ακόμα να κερδίσει πολιτικό χρόνο …. εφευρίσκει σωσίβια (!) οραματιζόμενος ανέφικτα σενάρια κάποιων νέων γεωοικονομικών συμμαχιών με τον τρίτο κόσμο, τον πάλαι ποτέ δυναμικό τρίτο κόσμο που οι ομογάλακτοί του, θιασώτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης έχουν μετατρέψει πλέον σε κράτη-παρίες.

ΜΟΝΗ διέξοδος η εγκατάλειψη της ιδέας της ανάλγητης, απεχθούς και ανεφάρμοστης Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης και όλων των συναφών μορφωμάτων της π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ, και η έμμεση επιστροφή στα έθνη-κράτη, σε μια παγκόσμια κοινωνία σε συνθήκες συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών-εθνών.

ΟΣΟΝ αφορά την επιδεινούμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας σαν μόνη ρεαλιστική διέξοδος προβάλλει αυτή της Διαπραγμάτευσης του Χρέους μαζί με τις Εθνικοποιήσεις μεγάλων Τραπεζών και την Επιστροφή στο Εθνικό μας Νόμισμα, σε μια υποτιμημένη Δραχμή, που θα μας επιτρέψει να βγούμε από τα πολύχρονα δεσμά που μας χαλκεύουν τα κατ’ επανάληψη … επικαιροποιημένα μνημόνια (!), αυτή είναι μια αξιοπρεπής ρεαλιστική οικονομική πολιτική με εθνοκεντρικά χαρακτηριστικά και κυρίως είναι ανεξάρτητη από τα κάθε λογής νομισματικά παιγνίδια των διεθνών απατεώνων των χρηματοπιστωτικών καρτέλ.

Η ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ δυνατόν εφαρμογή αυτών των μέτρων ελαχιστοποιεί δυσμενέστερες επιπτώσεις της επιδεινούμενης κρίσης, δηλαδή αποτρέπει την λήψη νέων αντικοινωνικών μέτρων, εθνικές παραχωρήσεις μαζί και το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, και όσο υπάρχουν ακόμα .. αντοχές στην κοινωνία και την οικονομία, και πάντως πριν πιάσουμε τον … πάτο, επιβάλλεται να παρθεί η τολμηρή απόφαση της διαπραγμάτευσης του χρέους και της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα, γιατί όταν μας το επιβάλλουν οι «επικυρίαρχοι» θα είναι πάρα πολύ αργά …...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου