Μεγάλες διαφορές μεταξύ πόθεν έσχες και λογαριασμών Μαντέλη (!)

«Βγάλαμε λαβράκι» λέει η επιτροπή της βουλής που έλεγξε τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της SΙΕΜΕΝS.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποκλίσεις μεταξύ των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των στοιχείων που δίνουν οι τράπεζες για τους λογαριασμούς του
 βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στους οποίους ανατέθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο έλεγχος όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens. Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού δεν αναφέρονταν repos, swap και αμοιβαία κεφάλαια που είχε η σύζυγός του Ευθυμία με άλλους συνδικαιούχους, συνολικού ποσού άνω των 200 εκατ. δραχμών και άνω των 515.000 ευρώ.

Κατά τους ορκωτούς λογιστές, πάντως, από τον επανέλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες του κ. Μαντέλη διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι διαφορές που παρουσίαζαν ορισμένες από αυτές δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα. Π.χ., διαφορά για το 1996 που έφθανε τα 4.764.180 δραχμές και για το 1997 τα 49.928.457 δραχμές.

Επιπλέον επισημαίνουν την κίνηση κοινού τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η Ευθυμία Μαντέλη με τον γιο της Χαράλαμπο συνολικού ποσού 285.768 ευρώ με καταθέτη την εταιρεία Πληροφορικής Ιnfo-Quest και υπογραμμίζουν ότι «δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει κάποια σχέση της εταιρείας με τους δικαιούχους». Πάντως, σε ανακοίνωσή της η ΙnfoQuest αναφέρει ότι ο Χαράλαμπος Μαντέλης εκπόνησε 338 μελέτες για το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας το διάστημα 2002 - 2005. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες διαφορές έχουν παρατηρηθεί και για τους Γιάννο Παπαντωνίου και Γιώργο Βουλγαράκη, στα πόθεν έσχες του Θόδωρου Τσουκάτου και τις καταθέσεις της συζύγου του, ενώ λείπουν στοιχεία για την εν διαστάσει σύζυγο του Μιχάλη Λιάπη και τα αδέλφια του Βύρωνα Πολύδωρα. Τέλος, ελάχιστα στοιχεία έχει δώσει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου