Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκλογές

Εν μέσω προϋπολογισμού ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ σήμερα στις 11.30 στα γραφεία του κόμματος. Κύκλοι της Ρηγίλλης αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι αμέσως μετά τις γιορτές οι εκλογές είναι πιθανές ανά πάσα στιγμή.
 Εκτιμούν ότι η κυβέρνηση, με δεδομένη τη μη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τα δύσκολα που έρχονται μετά τη 4η δόση του δανείου, πιθανότατα θα χρειαστεί να προσφύγει στις κάλπες.
Παράλληλα πληροφορίες θέλουν Παπανδρέου-Σαμαρά να έχουν συμφωνήσει σε πρόωρες εκλογές με λίστα μέσα στο Μάρτιο.


Ο Παπανδρέου φέρεται να σκέφτεται σοβαρά τις πρόωρες εκλογές εάν συνεχιστούν αμφισβητήσεις και ανταρσίες. Το πιθανότερο είναι να το ξανασκεφτεί μέσα στις γιορτές, αλλά όπως όλα δείχνουν το σενάριο της πρόωρης κάλπης παίζει δυνατά. Μέχρι και τον Απρίλιο έχει και το περιθώριο της «λίστας» που θέλει και ίδιος προκειμένου να εξασφαλίσει μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα.

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών φέρεται ότι ευνοεί και τον Αντώνη Σαμαρά διότι αφενός η «λίστα» διευκολύνει τον αρχηγό της ΝΔ στη κάθαρση και … απομητσοτακοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ παράλληλα πρόωρες εκλογές θα «αιφνιδιάσουν» την Ντόρα Μπακογιάννη και την υπό οργάνωση Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου