Guardian: Πρόωρες εκλογές την Άνοιξη

Με τίτλο «τα ελληνικά συνδικάτα θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας» ο βρετανικός Guardian σκιαγραφεί το κλίμα που θα ακολουθήσει μετά τις γιορτές στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες συνδικαλιστές δεσμεύθηκαν να επιταχύνουν τις διαμαρτυρίες τους, που έχουν παραλύσει την καταχρεωμένη χώρα, μετά και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας που περιγράφεται ως ο πιο σκληρός από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Γ. Παπανδρέου, παρά την πεποίθησή του ότι η χώρα θα τα καταφέρει, έχει να αντιμετωπίσει από τη μία το «φάντασμα» του μνημονίου, που υπέγραψε με τους διεθνείς δανειστές τον περασμένο Μάιο και τη συνεχώς αυξανόμενη οργή για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση από το λαό.

«Ο αγώνας ενάντια στο χρόνο πιέζει πολύ την κυβέρνηση, παρά τους επαίνους που έχει λάβει από την ΕΕ και ΔΝΤ για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη», καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου