Για την επίσκεψη του Ά. Λίμπερμαν

της σύνταξης του άρδην
ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ σήμερα (προχθές) τη χώρα μας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν. Σκοπός της τριήμερης (!) επίσκεψής του είναι (ήταν) οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Δ. Δρούτσα και Χ. Παμπούκη, Ε. Βενιζέλο κ.ά., αλλά και με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ των συνομιλιών θα είναι η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ και μελλοντικές συμφωνίες για εκμετάλλευση του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στα σύνορα της ΑΟΖ Ισραήλ – Κύπρου. 
ΣΚΟΠΟΣ του είναι ακόμα να προωθήσει συνεργασίες και σε άλλους τομείς όπως ο τουρισμός, η άμυνα και η ασφάλεια. Γι’ αυτό και θα συζητηθεί και η δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου μεταξύ Ελλάδος – Ισραήλ για να προωθήσει αυτά τα θέματα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια στην εξωτερική πολιτική. Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ (τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες Πόντιους) και την τρίωρη μυστική συνομιλία του με τον Τ. Ερντογάν, που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο παζαρέματος του Αιγαίου, καλεί στην Ελλάδα τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ για να παζαρέψει την ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση, μη αντιλαμβανόμενη τη δεινή θέση στην οποία, με ευθύνη της, έχει περιέλθει η χώρα, διαπραγματεύεται σημαντικότατα δικαιώματα μας με τις δύο πιο επιθετικές και επικίνδυνες χώρες της περιοχής. Το ότι ακόμα δεν έχουμε απεμπολήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα οφείλεται εν πολλοίς στις αντικρουόμενες διεκδικήσεις στην περιοχή Ισραήλ και Τουρκίας και όχι στην ανύπαρκτη ελληνική πολιτική.

ΑΚΟΜΑ, συνομιλώντας με έναν από τους πιο ακραίους πολιτικούς του Ισραήλ, τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Yisrael Beiteinou, γνωστού για τις μισαλλόδοξες και επιθετικές θέσεις του κατά των Παλαιστινίων και υπεύθυνο για τις επιθέσεις ενάντια στους συμπαραστάτες του παλαιστινιακού λαού, εμφανίζει την Ελλάδα να ταυτίζεται με τις πιο ακραίες και φανατικές φωνές του κράτους του Ισραήλ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ εξωτερική πολιτική που επιθυμεί ο ελληνικός λαός δεν έχει καμιά σχέση με τις κρυφές διαπραγματεύσεις και τα παζαρέματα κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με την Τουρκία και το Ισραήλ που προωθεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου