Σε αστυνομικό κλοιό η Νομική | Άρση του ασύλου ζήτησαν οι Πρυτάνεις

ΕΓΓΡΑΦΟ απέστειλαν πριν από λίγο οι πρυτανικές αρχές προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου με το οποίο ζητείτατι η έγκρισή της για να γίνει επέμβαση της αστυνομίας στους υπό κατάληψη χώρους της Νομικής από λαθρομετανάστες.


Μένουν ή φεύγουν από τη Νομική;

Στην απροθυμία των μεταναστών να αποχωρήσουν από τη Νομική παρά το γεγονός ότι τους έγινε πρόταση να μετακινηθούν σε άλλο κτήριο ''σκοντάφτουν'' οι διαπραγματεύσεις για την εκκένωση της Σχολής. Αργότερα απόψε συνεδριάζει η επιτροπή αλληλεγγύης στους μετανάστες, που αναμένεται να προσυπογράψει την απόφαση τους να μην φύγουν.

Νωρίτερα έξω από τη Σχολή στη Σόλωνος έφτασαν οκτώ λεωφορεία, με σκοπό να μεταφέρουν τους καταληψίες μετανάστες από το κτήριο, ωστόσο λίγο αργότερα αποχώρησαν και αυτή την στιγμή είναι σταθμευμένα μεταξύ των οδών Ακαδημίας και Σίνα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης σε δηλώσεις του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είπε χαρακτηριστικά: ''Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συννενόησης. Η λύση βρέθηκε αλλά οι μετανάστες δεν τη δέχτηκαν. Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατευτεί ο χώρος. Τα επόμενα βήματα θα τα δείτε".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε, πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα εγγυηθούν την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο χώρο που προτάθηκε.

«Όσοι ονειρεύτηκαν συγκρούσεις της Αστυνομίας με τους μετανάστες, μάλλον έχασαν την ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Όσον αφορά στο Πανεπιστημιακό Άσυλο ξεκαθάρισε, πως οι Αστυνομικές αρχές δεν πρόκειται να αναμειχθούν.

"Κατάλυση του ασύλου'' δεν πρόκειται να γίνει, είπε στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Για κατάχρηση και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδα μεταναστών, που καθοδηγήθηκε εκεί από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας, πως δεν μπορεί να παραταθεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΛΑΟΣ επικοινώνησε με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς 'ενοίκους' της Νομικής Σχολής.

Δυστυχώς, ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση.»
πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου