Παπανδρέου: Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του με την Καγκελάριο Μέρκελ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ.Παπανδρέου μίλησε στη δημοφιλή ενημερωτική εκπομπή «Tagesthemen».
Πρόκειται για το late night δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) το οποίο παρακολουθούν καθημερινά έως και έξι εκατομμύρια τηλεθεατές.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ υποσχέθηκε ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική και τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει ήδη οδυνηρές περικοπές, οι οποίες συνέβαλαν στο να είναι σήμερα σε κάπως καλύτερη κατάσταση η ελληνική οικονομία.

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ σε ερώτηση του κεντρικού παρουσιαστή Tom Buhrow «εάν θεωρεί δίκαιο να πληρώνει η Γερμανία και για τα επιτόκια της Ελλάδας» ο κ.Παπανδρέου επεσήμανε ότι δεν θέλει ενιαία επιτόκια για όλους, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να δανείζεται με 2% και η Ελλάδα με 11%, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με συστημικά προβλήματα στην Ευρωζώνη και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε οι διαφορές να μην είναι τόσο μεγάλες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούμε να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ περί επιστροφής στη δραχμή ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι «αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη», καθώς μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας θα προκαλούσε ντόμινο αντιδράσεων στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα σημερινά προβλήματα του ευρώ κάνουν εμφανή την έλλειψη αποτελεσματικότητας και μακροχρόνιου σχεδιασμού κατά την καθιέρωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και ότι «αυτή η κρίση στην πραγματικότητα είναι ευκαιρία για το ευρώ», ώστε να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.