Νέα σενάρια πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή

από το NewsBomb
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ της χώρας μας στη δραχμή επανέρχονται και πάλι, αυτή τη φορά μέσω του European Economic Advisory Group (EEAG) που υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί να παραγράψει περισσότερο από το 30% των δανείων της και πως το 2013 θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ report του EEAG που στελεχώνεται από κορυφαίους Ευρωπαίους οικονομόλους, εκτιμά πως το τρέχον πρόγραμμα εξοικονόμησης της χώρας μας, δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους.

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ συστήνουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ΕΕ να καταλήξει να παράσχει μακροπρόθεσμα βοήθεια στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΗΣ συστήνουν στην Ελλάδα είτε να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή, είτε να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και γενικότερες περικοπές στους μισθούς.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, επισημαίνουν ότι χωρίς βοήθεια, η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στη χρηματοδότηση από τις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια, όταν λήξει το τρέχον πακέτο διάσωσης το 2013.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ πως η Ελλάδα για να μειώσει το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, θα πρέπει να διάγει μια περίοδο εσωτερικής ή εξωτερικής υποτίμησης, η οποία θα μειώσει την αξία (σε ευρώ) των ελληνικών μισθών, των τιμών και του ΑΕΠ.

ΤΕΛΟΣ, θεωρεί πως βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Δημοσίευση σχολίου

  1. ναι λες και δεν το ήξεραν τότε που ο Σημίτης υπέγραφε για το ευρώ, δρομολογημένα ήταν ολα και
    θα έπρεπε να ντρέπονται, λαμόγια ολοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.