«ΟΧΙ» στην κυβερνητική πολιτική λέει το 79% των ελλήνων

ΑΚΟΜΑ και σήμερα, και παρά την πλύση εγκεφάλου που επιχειρεί η κυβέρνηση και τα Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, το 79% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 63% θεωρεί λανθασμένη την προσφυγή της κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και στα δάνεια ΕΕ-ΔΝΤ.
Αυτά, μαζί με την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία που υπάρχει για τις άμεσες προοπτικές μεταξύ των πολιτών, είναι τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο του «οικονομικού βαρόμετρου» που θα διεξάγεται κάθε δίμηνο. Για το πρώτο δίμηνο του 2011 από τα 1.000 άτομα που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο προέκυψε ότι:
- Οκτώ στους δέκα, ποσοστό 80% , εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας, ενώ εμφανίζεται και ένα ποσοστό 15% να δηλώνει αισιόδοξο. Πιο απαισιόδοξες είναι οι γυναίκες και οι νέοι μεταξύ 25 και 44 χρόνων. Στην Αθήνα, ο δείκτης απαισιοδοξίας φτάνει το 90% και το 73% στην περιφέρεια.

- Σε ανάλογο ποσοστό, 78% , κυμαίνονται και οι ερωτηθέντες που δήλωσαν απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών ή οικογενειακών τους οικονομικών, ενώ αισιόδοξο εμφανίζεται ένα ποσοστό της τάξης του 17%. Και σ' αυτό το δείκτη οι γυναίκες είναι πιο απαισιόδοξες, ενώ ηλικιακά οι πιο απαισιόδοξοι για την εξέλιξη του εισοδήματός τους είναι οι νέοι μεταξύ 18 και 24 χρόνων.

- Συνολικά, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης την κρίνουν αρνητικά οκτώ στους δέκα (ποσοστό 79%), και θετικά το 14% των ερωτηθέντων. Ακόμη, αρνητικά κρίνει την κυβερνητική πολιτική και το 62% εκείνων που το 2009 ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ.

- Το 63% των ερωτηθέντων εκτιμάει ως «λανθασμένη» την προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ και την ΕΕ και σωστή τη θεωρεί το 15%. Περίπου ίδια είναι και η εικόνα στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εφαρμογή χωρίς παρεκκλίσεις των όρων του επικαιροποιημένου μνημονίου».
πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου