Στις συμπληγάδες του πολέμου και της κρίσης η Ε.Ε.

ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ και στα δύο κρίσιμα μεγάλα ζητήματα παρουσιάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο στην πολεμική επιχείρηση στη Λιβύη όσο και, κυρίως, στην αντιμετώπιση της κρίσης χρεών των χωρών - μελών. Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζητάει δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν για το νέο Σύμφωνο για το Ευρώ οι λαοί.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ελλάδα, μια ανάσα από την προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης βρίσκεται πλέον και η χωρίς κυβέρνηση Πορτογαλία, που, μετά την υποβάθμισή της από την Fitch, είναι σχεδόν αδύνατον να προσφύγει για δανεισμό στις αγορές.
Η Γερμανία, που διαχώρισε τη θέση της από τους "προθύμους" στην επέμβαση στη Λιβύη, ταυτιζόμενη με Ρωσία και Κίνα, επιμένει στις απόψεις της στα θέματα της Ε.Ε., αρνούμενη κάθε ιδέα για κεντρική διαχείριση των χρεών και άντληση φθηνότερων κεφαλαίων για τις αναπτυξιακές ανάγκες των χωρών - μελών.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην Πορτογαλία, όπως τόνισε εκ μέρους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο αντιπρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, αποδεικνύουν ότι κανένας λαός δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί εθελοντικά την καταστροφή του. Και πρότεινε οι κυβερνήσεις κάθε χώρας ξεχωριστά να υποχρεωθούν στη διενέργεια δημοψηφισμάτων, ώστε οι ίδιοι οι λαοί να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ των Βρυξελλών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας Γ. Δαράτος, έγινε φανερό ότι το δάνειο των 110 δισ. από την τρόικα επαρκεί για το πολύ ένα χρόνο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε νέους δυσβάσταχτους όρους, για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και την εφαρμογή του Συμφώνου για το Ευρώ, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία.
πηγή: η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου