Έλεος πια, δεν πάει άλλο!

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΙΑΝΟΥΜΕ «πάτο» ο ΠΑΣΟΚκικός κυβερνητικός θίασος επί σκηνής κάνει το μαύρο-άσπρο, οι μαριονέτες της μαύρης διεθνούς του χρήματος και τα παπαγαλάκια τους σε όλους τους τόνους «παραμυθιάζουν» τον ελληνικό λαό για δήθεν κυβερνητικές μάχες και επιτυχίες, για επενδύσεις και αναπτυξιακούς ρυθμούς , για αυξήσεις των εξαγωγών, για πρόοδο και σύντομη έξοδο από την κρίση!

ΜΙΑ ΕΞΟΔΟΣ από την κρίση που αρχικά είχε χρονικό ορίζοντα το 2015, ημερομηνία λήξης του πρώτου μνημονίου με την τρόικα, μετά όμως από τις κυβερνητικές … επιτυχίες της 11ης Μάρτη 2011 ...επιμηκύνθηκε με νέο χρονικό ορίζοντα το 2023!

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ όμως και άοκνες …. προσπάθειες του Παπανδρέου και του σκληρού πυρήνα της ΕΕ με το νέο «Σύμφωνο για το Ευρώ», την 25ην Μάρτη 2011, επέβαλαν ένα καθεστώς με μόνιμες και επ’ αόριστον συνθήκες κρίσης και λιτότητας που θα θεσμοθετηθούν και νομοθετικά σύμφωνα με τις επιταγές του «4ου οικονομικού Ράιχ» της καγκελαρίου Μέρκελ, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής αποπληρωμή του χρέους των κρατών μελών της ευρωζώνης στους κερδοσκόπους-δανειστές.

Εικονική πραγματικότητα

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ αυτής της ανέντιμης κυβερνητικής παραπληροφόρησης και του παραμυθιάσματος του πολίτη βρίσκεται η αντικειμενική ελληνική πραγματικότητα που με τραγικό τρόπο διαψεύδει την εικονική πραγματικότητα που προωθεί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, μια εικονική πραγματικότητα πολύ προσφιλή στο κυβερνών κόμμα από την εποχή του … εκσυγχρονιστή Σιμίτη.

Η ΦΤΩΧΙΑ και η ανέχεια είναι πλέον το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας, η πραγματική ανεργία πλησιάζει το 25%, η ύφεση σε συνεχή κατρακύλα άγγιξε το 7% το τέταρτο τρίμηνο του 2010, στο 5% ο πληθωρισμός, το δημόσιο χρέος θανάτου έχει εκτιναχτεί στα 340 δις στο 140% του ΑΕΠ. Παντού καταχνιά, σκότος και χάος.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ του ΔΝΤ και της τρόικας έχει παταγωδώς αποτύχει και η μόνη σπουδή των δανειστών μας και των ντόπιων εισπρακτόρων της είναι η συγκέντρωση ζεστού μετρητού χρήματος από το λαό, χρήματος με την οσμή του ιδρώτα και του αίματος του καταληστευμένου έλληνα πολίτη.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ μελανά σημεία σε συνδυασμό με μία άνευ προηγουμένου, λόγω ύφεσης, υστέρηση εσόδων που από το πρώτο κιόλας τρίμηνο τίναξε στον αέρα το προϋπολογισμό του 2011 παρά το ανελέητο φοροκυνηγητό των εισπρακτικών μηχανισμών, γεγονός που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, μια κατάσταση που αρνείται μα παραδεχτεί ο κυβερνητικός θίασος.

«ακυβέρνητο σκάφος» η ελληνική οικονομία

Η ΕΛΛΗΝΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, η Ελλάδα ολάκερη, είναι ένα ακυβέρνητο σκάφος σε χέρια "πειρατών" μέσα σε θυελλώδη τρικυμισμένη πορεία υποχρεώσεων, απαιτήσεων, διεκδικήσεων, πιέσεων και εκβιασμών θεσμικών και εξωθερμικών κέντρων και κερδοσκοπικών συμφερόντων. Με κυβέρνηση μια κάστα ανίκανων ανδρεικέλων, χωρίς όραμα, σχέδιο και στόχο που άγονται και φέρονται από άνομα κέντρα εξουσίας και αναλίσκονται στη λήψη κάποιων καιροσκοπικών αποφάσεων πάντα σε βάρος και μόνο των χαμηλών εισοδημάτων για εξυπηρέτηση των δανειστών και μόνον αυτών.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα παραπάνω θεμελιακά και ανυπέρβλητα προβλήματα της ελληνική οικονομίας οι πλούσιοι εταίροι μας του ευρωπαϊκού βορρά μας οδηγούν σταθερά και μεθοδικά εκτός Ε.Ε., δεν μας σπρώχνουν βέβαια στην βίαια πτώχευση, έχουν επιλέξει την ελεγχόμενη, … συνδράμοντάς μας με το σταγονόμετρο προκειμένου να διασφαλίσουν την σταθερότητα των τραπεζών τους, σταθερότητα που θα απειλούνταν από μια πιθανή βίαιη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, ενώ παράλληλα προσδοκούν στην είσπραξη των δανεικών, των χρυσαφικών και ασημικών αφού εναγωνίως αναμένουν στον προθάλαμο να καταληστέψουν την αξίας 50 δις ελληνική δημόσια περιουσία που βγαίνει πολύ σύντομα στο …σφυρί.

Μέτωπο ευρωπαϊκού νότου

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ την οξυνόμενη οικονομική κρίση στις χώρες του νότου θα έπρεπε ο ευφυής … «σοσιαλιστής» Παπανδρέου να πρωτοστατήσει στο κτίσιμο ενός μετώπου των φτωχότερων κρατών του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας κ.α.), μετώπου τέτοιου που θα έθετε ρεαλιστικούς στόχους για την ενίσχυση των οικονομιών του νότου όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , Ευρωομόλογο, χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού από την ΕκΤ, έκτακτα ευρωπαϊκά επενδυτικά – αναπτυξιακά προγράμματα στις χώρες του νότου και τέλος απαίτηση απόσυρσης των δυσβάστακτων όρων του Συμφώνου για το Ευρώ του οποίου η εφαρμογή θα βάλει την ταφόπλακα στο φτωχοποιημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό και κατ΄ επέκταση στα 150 περίπου εκατομμύρια κατοίκους του ευρωπαϊκού νότου που μαστίζονται από ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση.

Ανάγκη για ικανή, ειλικρινή και έντιμη διακυβέρνηση

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ τέλος, οι επαγγελματικές, βιοτεχνικές, επιστημονικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, η νεολαία μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν πάει άλλο πια!

Να επιβάλλουν με κάθε τρόπο και μέσον μια ριζική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική, ολάκερη η ελληνική κοινωνία πλήττεται, συνταξιούχοι, νεολαία, εργάτες, αγρότες, εμποροϋπάλληλοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, συνθλίβονται όλοι καθημερινά από μια αδιέξοδη πολιτική ενός στέρφου «εκσυγχρονισμού» και μιας ανάλγητης «λιτότητας» κατ’ επιταγή εισαγόμενων ακραίων οικονομικών θεωριών και μοντέλων του καπιταλισμού της ισοπέδωσης και της καταστροφής.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ εδώ και τώρα, πριν είναι πολύ αργά, ο ελληνικός λαός, όλοι εμείς, να απεμπλακούμε από το ΣΟΚ και τον τρόμο στον οποίο έχουμε αυτοπαγιδευθεί το τελευταίο δεκαπεντάμηνο.
ΣΟΚ και τρόμος που αδρανοποίησαν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και επέτρεψαν στη κυβέρνηση αυτή να εφαρμόσει το εθνοκτόνο έργο της αποδόμησης και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την επιβολή μιας ανάλγητης, στυγερής, μισητής και μακρόχρονης οικονομικής δικτατορίας που υποθηκεύει τις επόμενες γενιές.

Πρέπει επιτέλους να απελευθερωθούμε από τα δεσμά που δόλια μας επέβαλε ένας θίασος επίβουλων, ανίκανων και αναποτελεσματικών θεατρίνων της συμφοράς…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου