ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μας απειλούν να μην γράφουμε για το σκάνδαλο του υπουργού Express Service - Πρωτοφανής μεθόδευση φίμωσης

ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για τα δεδομένα του ελληνικού Τύπου ενέργεια φίμωσης προχώρησε εις βάρος της εφημερίδας «ΤΟ ΘΕΜΑ» και της συντακτικής – διευθυντικής της ομάδας πριν από λίγη ώρα ο γνωστός για τη φορολογική και ασφαλιστική του ασυνέπεια σε καιρό οικονομικής κρίσης επιχειρηματίας της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος.

ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ του να αποτρέψει να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητές του και στα υπέρογκα χρέη που δημιούργησε και θέλοντας να προστατέψει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τις νέες αποκαλύψεις μας, κατέφυγε στη νομική οδό, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να εκδοθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφημερίδας ώστε να μην υπάρχει αναφορά στο όνομα και τις δραστηριότητές του!

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ πως ο ίδιος ενδέχεται να αποτελέσει στόχο …τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Ραπτόπουλος επιδιώκει να φιμώσει τις επικείμενες αποκαλύψεις μας και να «θάψει» τις αντικοινωνικές, οικονομικές δραστηριότητές του, οι οποίες έχουν επιφέρει χρέη εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο συνολικά.

Κι όλα αυτά σε περίοδο που οι φορολογούμενοι πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης!

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να σημειώσουμε πως η υπόθεση εκδικάζεται την Παρασκευή, ώστε να αποτραπεί στο «ΘΕΜΑ» να παρουσιάσει τις νέες συνταρακτικές πτυχές του ρεπορτάζ την Κυριακή!

Ντόμινο τύπου Ασπίς

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ θέλει να στερήσει το δικαίωμα ενημέρωσης στους χιλιάδες πελάτες – συνδρομητές της εταιρείας του Express Service, οι οποίοι ήδη από την Κυριακή έχουν σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας μας ρωτώντας με αγωνία τι πρόκειται να γίνει με την τύχη της εταιρείας και κατά πόσο οι ίδιοι είναι εγκλωβισμένοι κατά το πρότυπο της ΑΣΠΙΣ Πρόνοιας, με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ πως ο μεγαλοοφειλέτης επιχειρηματίας χαρακτηρίζει ως «προσωπικά» δεδομένα έγγραφα που αποδεικνύουν την κακοδιαχείριση και τα υπέρογκα χρέη του που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ λοιπόν πως για μια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας οφείλουν να ενημερωθούν, επιδιώκεται να πέσει σκοτάδι και να αποφευχθούν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις που έρχονται. Ας μην ξεχνάμε δε πως η ατομική εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου υπόκειται στους νόμους περί ασφαλιστικών εταιρειών, βάσει και ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας. Είναι λοιπόν δυνατό να υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία με τέτοιες στρεβλώσεις, η οποία να θέτει σε κίνδυνο τους πελάτες της και να στερεί το δικαίωμα ενημέρωσης στο ευρύ κοινό; Κατά τον κ. Ραπτόπουλο, ναι!

Τι λέει η κυβέρνηση για την προσπάθεια φίμωσης;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ πως ο κ. Ραπτόπουλος ζητά να διαμηνυθεί σε 8 δημοσιογράφους της εφημερίδας, πως αν γράψουν το ο, τιδήποτε για τον ίδιο και τις δραστηριότητές του χρηματική ποινή 5.900 ευρώ και προσωπική κράτηση έως ένα έτος!

ΧΑΡΑΚΡΗΡΙΣΤΙΚΗ πάντως της ενέργειας Ραπτόπουλου είναι η σιωπή που έχει πέσει στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο σήμερα το πρωί βρέθηκε στέλεχος της εταιρείας Express Service.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή να πάρει θέση στο θέμα και να αποτρέψει την προσπάθεια φίμωσης που στο πρόσωπο της εφημερίδας μας επιδιώκεται για το σύνολο του Τύπου.

ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ που θίγεται από τις τεκμηριωμένες εξάλλου αποκαλύψεις μιας εφημερίδας καταφεύγει σε τέτοιου είδους τεχνάσματα, τότε το έλλειμμα ενημέρωσης και η συσκότιση μεγάλων σκανδάλων θα επικρατήσουν.
Αναρτήθηκε στο ΠρώτοΘΕΜΑ-web

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου