Η Π.Ο.Υ. επιβραβεύει τον νεκροθάφτη της δημόσιας υγείας!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έλαβε την υψηλότερη διάκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την μάχη κατά του καπνίσματος, στην πρώτη παγκόσμια διάσκεψη υπουργών Υγείας που έγινε στη Μόσχα.

Η επίσημη απονομή του βραβείου θα γίνει στις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα σε συνδυασμό με τα εγκαίνια ενός πρώτου ειδικού γραφείου της Π.Ο.Υ. στην ελληνική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ερώτημα μας προς την Π.Ο.Υ. είναι εάν η παγκόσμια αυτή οργάνωση έλαβε υπόψη της στην επιλογή της αυτή πέραν από τις επιδόσεις του Γ. Παπανδρέου στη «μάχη κατά καπνίσματος» και τις επιδόσεις... του στον ενταφιασμό του κράτους πρόνοιας, στην διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ασφάλισης, στην καταδίκη τέλος και τον αφανισμό του μη προνομιούχου έλληνα κατ’ επιταγή του ΔΝΤ και των χρηματοπιστωτικών ληστρικών οργανισμών.

ΑΝ ΟΧΙ, τότε ίσως θα πρέπει η Π.Ο.Υ. προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος της να επανεξετάσει αυτή της την απόφαση απονέμοντας την ανωτάτη αυτή διάκριση στον ανώνυμο έλληνα γιατρό, τον ανώνυμο νοσηλευτή του δημόσιου συστήματος υγείας που κάτω από αντίξοες τριτοκοσμικές συνθήκες μοχθεί καθημερινά να διασφαλίσει το πολυτιμότερο αγαθό της περίθαλψης και υγείας στον έλληνα πολίτη. Εκτός και εάν το κρατούν παγκόσμιο σύστημα πολιτικής και αξιών, ο κόσμος της ΡΑΧ ΑΜΕRICAΝΑ, επιβάλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να επιβραβεύσει τον νεκροθάφτη του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας στην πατρίδα μας, τον έλληνα πρωθυπουργό.
Σπύρος Γκανής, ΑΝΤΙΚΡΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου