Μας τράβηξαν τ' αυτί και μας γύρισαν πίσω το μεσοπρόθεσμο - Αναβάλλεται η ανακοίνωσή του!

- Ζητούν σκληρότερα μέτρα - 'Εκριναν οτι δεν είμαστε έτοιμοι!
- Εκβιάζουν με την 5η δόση και καθυστερούν.
- Εσπευσμένα επέστρεψε ο Παπακωνσταντίνου.
- Σκληρές διαβουλεύσεις με τους ελεγκτές.
Οι εταίροι μας, προκειμένου να μην μας δείξουν κίτρινη κάρτα, ζήτησαν από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να επιστρέψει στην Αθήνα,
να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την τρόϊκα και να είναι 100% έτοιμη να ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο.  Που σημαίνει οτι τα μέτρα που προτείναμε στους εταίρους μας δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά.

Το πιο δύσκολο το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι να αποσαφηνίσει τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου, αλλά και τις περικοπές δαπανών των υπουργείων.

'Ετσι, οι ελεγκτές και ο κ. Παπακωνσταντίνου επέστρεψαν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα και να επιστρέψουν και πάλι τις Βρυξέλλες σε εύλογο χρονικό διάστημα και να πάρουν την έγκριση των εταίρων μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit εκεί που δημιουργήθηκε εμπλοκή ήταν στο θέμα των αποκρατικοποιησεων και θεωρήθηκε οτι η ελληνική πλευρά παρουσίασε αποσπασματικά μέτρα.

Τα μέτρα επίσης κρίθηκαν από την τρόϊκα ασαφή και αναποτελεσματικά και γι' αυτό η ανακοίνωση του μεσοπροθεσμου προγράμματος που είχε προγραμματισθεί να γίνει την Tετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη αναβάλλεται. To γεγονός της αναβολής επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
newsit