ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ο κ.Παπανδρέου έδρασε βάσει σχεδίου και μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στην Τρόικα και το ΔΝΤ... »

ΒΑΡΕΙΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ κατά του πρωθυπουργού, έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή του "Μνημονίου".
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ την πρόσφατη γνωστοποίηση αποσπασμάτων συνέντευξης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν,  ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι ο καλός άνθρωπος, που δεν καταλαβαίνει σωστά, αλλά έδρασε βάσει σχεδίου και μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στην Τρόικα και το ΔΝΤ».

«Ο κ.Παπανδρέου μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο της Τρόικας και του ευρωατλαντισμού - μια απόφαση προαποφασισμένη και καθοδηγούμενη από την ντόπια ολιγαρχία, αλλά και από κύκλους στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Τη δουλειά των Αμερικανών έκανε, που ήθελαν να πατήσουν πόδι στην ΕΕ και να καθορίζουν την οικονομική προοπτική των χωρών της ευρωζώνης», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η επιλογή, όμως, της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου είχε δρομολογηθεί σίγουρα πριν απ’ τις εκλογές και συνυπεύθυνος είναι και ο κ. Καραμανλής που δεν μιλά. Αυτός ήταν κι ο λόγος που σας άδειασε τη γωνιά με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί αν εφήρμοζε αυτός τις αποφάσεις αυτές, δεν θα μπορούσε να κρατηθεί ούτε δυο εβδομάδες - και εσείς θα αναγκαζόσασταν να βγάλετε τη χώρα από το ΔΝΤ. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους και δεν καταθέτουμε θεωρίες συνομωσίας - γιατί πλέον μιλούν και πρωταγωνιστές αυτού του δράματος», τόνισε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕς περί «εξαπάτησης» των ελλήνων πολιτών εκ μέρους του Γ. Α. Παπανδρέου διατύπωσαν επίσης η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ (Σπ. Χαλβατζής), διαπίστωσε πως «σήμερα πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα, αλλά το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τόσον ο υφυπουργός των Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, αντέταξαν πως ουδέποτε η παρούσα κυβέρνηση απέκρυψε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, καθώς οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Στρος Καν είχαν δημοσιοποιηθεί και είχε ανακοινωθεί πως εξετάζονταν οι προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

«Δεν περιμέναμε τον κ. Στρος Καν, ούτε τηλεοπτική εκπομπή να μας τα πει. Χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, η χώρα κατάφερε να εξασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ πως «χύνει νερό στο μύλο της Δεξιάς».

Από πλευράς του, ο Χρ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αιτιάσεις του Α. Τσίπρα: «Τί μας λέει, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας και ο κος Κεφαλογιάννης και τα άλλα κόμματα; Πως δεν φτάνει που η Ελλάδα ήταν σε άθλια χάλια (που δεν κατανοώ γιατί να το κρύβει ο κ. Τσίπρας) αλλά ότι έπρεπε ο έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να μην εξαντλήσουν τις δυνατότητες να υπερασπίσουν το συμφέρον της χώρας. Μήπως πρέπει να θυμηθούμε σε τι κατάσταση βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή, το “the party is over”, από τα πλέον επίσημα χείλη;».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ (Δημ. Παπαδημούλης) υπήρξε, εξ άλλου, η υπενθύμιση ότι υπέρ της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε ταχθεί και ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σήμερα, σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, «δείχνει να έχει μετανοιώσει - και η στάση του σηματοδοτεί την αποτυχία του μνημονιακού μπλοκ».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε, τέλος και στην συμπλήρωση ενός χρόνου από την πυρπόληση του υποκαταστήματος της MARFIN BANK, με αποτέλεσμα «το στυγερό γεγονός, τη δολοφονία τριών εργαζομένων της»: Η ενέργεια αυτή έβλαψε, τόνισε ο κ. Τσίπρας, τους αγώνες των εργαζομένων, «γιατί οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές - και η λαοθάλασσα θα έπνιγε τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που θα κάνατε στις 6 Μάη», σημείωσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Από πλευράς του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε πως δεν υπάρχει μεταβολή των θέσεων του κόμματός του και πως στήριξε το Μνημόνιο ως το μικρότερο κακό, από λόγους πατριωτισμού.

«Όταν, όμως, εμείς είχαμε προτείνει την προσφυγή στο ΔΝΤ, τα επιτόκια ήταν στο 2,5% και όχι στο 7% που ήταν μετά», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Όσο για την πυρπόληση της τράπεζας και την τοποθέτηση Τσίπρα, "αυτήν την άκουσα με το καλό αυτί. Αν, όμως, κάποιος διοργανώνει επί χρήμασι το παιχνίδι της ρωσικής ρουλέτας, δεν φταίει μόνον αυτός που πυροβόλησε, αλλά κι αυτός που διοργάνωσε το παιχνίδι», σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου