Ανταρτοπόλεμος με μολότοφ στα Εξάρχεια - Τρεις πολίτες με βαρειά εγκαύματα!

ΖΩΝΤΑΝΗ παραλίγο να καεί μια γυναίκα που πουλούσε λουλούδια στα Εξάρχεια όταν περιθωριακοί εκτόξευσαν πάνω της βόμβα μολότοφ! Αρχικά επιχείρησαν να πετάξουν τη βόμβα σε μοτσυκλέτα της αστυνομίας που τους καταδίωκε και η μολότοφ έπεσε πάνω της! Η γυναίκα μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.

Πουλούσε λουλούδια στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων και είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο των ταραξιών αλητών που έχουν ρημάξει εδώ και τριάντα χρόνια το κέντρο της Αθήνας.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν άλλα θύματα, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, λόγω της λαϊκής.

Όλα αυτά ενώ βρισκόταν σε εξέλιιξη. πριν από μισή ώρα περίπου, επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου!

Ομάδα 20 κουκουλοφόρων βγήκαν από τη λαϊκή αγορά που γίνεται στην περιοχή στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, πετάξαν δέκα βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα η οποί επεκτάθηκε και σε μερικά από τα γύρω μαγαζιά.

Άλλοι δύο άνθρωποι κάηκαν με ελαφρύτερα εγκαύματα από τις μολότοφ. Κάηκε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας και δύο απλών πολιτών.

Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.

Με νεότερη ενημέρωση το DefenceNet γράφει ότι ένας 47χρονος, ο Περικλής Μανιάτης εισήχθη επειγόντως στην εντατική με σοβαρά εγκαύματα στο 33% του σώματος του από την επίθεση των περιθωριακών-αναρχικών στοιχείων με τις μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Ο άνθρωπος κάηκε στην προσπάθεια του να γλιτώσει από τις φλόγες την 55χρονη που είχε δεχθεί την μολότοφ.

Η επιδρομή των αναρχικών στο Α.Τ. Εξαρχείων έχει μέχρι στιγμής 3 τραυματίες πολίτες, τους
1.  Σαραφάδη Διονυσία (55 ετων)
2.  Πετρώφ Αλέξανδρος (48 ετών)
3.  Μανιάτης Περικλής (47 ετών) 
Δηλώσεις Παπουτσή για την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στη σημερινή επίθεση δήλωσε τα εξής: «Το σημερινό κτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας. Γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας».