Α. ΣΑΜΑΡΑΣ, από το βήμα του ECONOMIST: "Άκομψη παρέμβαση των Βρυξελών.." (Βίντεο)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας "άκομψη παρέμβαση" το αίτημα για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που διατύπωσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι: «Η χώρα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια. Άλλωστε, φαίνεται ότι πέφτουν οι τόνοι από τις Βρυξέλλες για μια άκομψη παρέμβαση που δεν συνάδει ούτε με την Ευρώπη, ούτε με τη Δημοκρατία. Και, εν πάση περιπτώσει, τη Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε. Και σε αυτό, είμαι βέβαιος, συμφωνούν οι πάντες. Δεν θα πω τίποτε άλλο επ' αυτού, ούτε χρειάζεται…».

Ο κ. Σαμαράς έκοψε και την συζήτηση περί συναίνεσης λέγοντας: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε "ναι" στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;».

Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης, αλλά για να διατυπώνει εναλλακτικές λύσεις πρόσθεσε.