Η πολιτική απάτη των κκ. Παπανδρέου-Βενιζέλου

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του περιεχομένου των επιστολών που απέστειλαν στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκαρντ ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευαγγ. Βενιζέλος δείχνει την πολιτική απάτη της κυβέρνησης γύρω από το περίφημο άρθρο 37, που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις.

ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ήδη από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΕ, Ματίας Μορς, ότι το θέμα της αλλαγής στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων δεν αποτελούσε απαίτηση της τρόικας, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός οικονομικών και ο πρωθυπουργός το προέταξαν προς τους βουλευτές του Πασοκ ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

Το είπε ρητά και κατηγορηματικά χθες στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου, ανακοινώνοντας ότι θα ψηφίσει το άρθρο επειδή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της μη καταβολής της δόσης, το οποίο της μετέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ενώ λοιπόν οι βουλευτές του Πασοκ είχαν υποστεί τον εκβιασμό και είχαν συναινέσει, χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε στη Βουλή, μέσω της επιστολής που δόθηκε από τον Ευαγγ. Βενιζέλο, ότι δεν έχει αναληφθεί καμία δέσμευση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών σε σχέση με το άρθρο 37 για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Με άλλα λόγια, Παπανδρέου και Βενιζέλος κρατούσαν μυστική τόσο καιρό την επιστολή τους προς την κα Λαγκαρντ για να στήσουν τον πολιτικό εκβιασμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του Πασοκ και να περάσουν τη ρύθμιση που καταλύει τις εργασιακές σχέσεις και διαλύει την αγορά εργασίας, στην κατεύθυνση «σοσιαλισμός και βαρβαρότητα».
ΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου