Γ. Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τη νέα δανειακή σύμβαση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης είπε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Όλα αυτά μιλώντας στην Κ.Ο. ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου επιτέθηκε κατά πάντων. Η κίνησή του αυτή είναι η μοναδική που θα μπορούσε να του δώσει κάποιο χρόνο πολιτικής επιβίωσης.

Με το δημοψήφισμα γλιτώνει το ειδικό δικαστήριο, πρακτικά, αν επιχειρούσε να περάσει από την Βουλή με 151 ψήφους την σύμβαση εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και της διαγραφής του παλαιού χρέους και του φορτώματος με νέο χρέος. Αν κερδίσει, "καθαρίζει" και κάνει ότι θέλει. Αν χάσει, χάνεται και παραιτείται.

Η μεγάλη μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, για καταστεί δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μόλις ξεκινά.

Βέβαια πολιτικοί παρατηρητές σημείωναν ότι θέμα χρόνου το αν θα προλάβει να κάνει δημοψήφισμα (ο Χ.Καστανίδης μιλάει για τον Ιανουάριο ως χρόνο διενέργειας του δημοψηφίσματος). Γιατί κάποιοι λένε ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει, πριν καν τεθεί σε δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου