Αλλαγή σκυτάλης...

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Πασόκ-ΝΔ, το πολιτικό αυτό μόρφωμα του ιερατείου της ΕΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, νέο στοιχείο στο κάδρο το κόμμα της ΝΔ το οποίο εντάσσεται πλέον στο μνημονιακό μπλοκ, παρά τις περί του αντιθέτου μέχρι τώρα κορώνες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΤΟΧΟΣ της ηγετικής ομάδας της ΕΕ, των μεγάλων τραπεζών και δανειστών ήταν και είναι η διασφάλιση κερδοσκοπικών σχεδιασμών τους και ο κανιβαλισμός της χρεωκοπημένης Ελλάδας. Η δικομματική συγκυβέρνηση Πασόκ-ΝΔ και προθύμων σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε από την ευρωενωσιακή τρόικα (Μέρκελ, Σαρκοζί κ.α) και το ντόπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο μετά από  κατά σωρεία αντιδημοκρατικών,  αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων και ωμών εκβιασμών που παρακολουθήσαμε την τελευταία βδομάδα. 

«Κωλοτούμπα» Σαμαρά

ΜΕ ΤΗΝ κυβερνητική αυτή συνεργασία δεσμεύονται τα δύο κόμματα εξουσίας  να εγκρίνουν και εφαρμόσουν τη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και του νέου μνημονίου 10ετούς τουλάχιστον   διάρκειας που ακολουθεί. Νέο μνημόνιο με περισσότερα σκληρά μέτρα λιτότητας, ύφεση, ανεργία και περαιτέρω κοινωνική υποβάθμιση. 

Ο Αντώνης Σαμαράς που μέχρι χθες πρόβαλλε σαν μια ελπιδοφόρο εναλλακτική λύση στα συντηρητικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας υπέκυψε. Υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις του ευρωπαϊκού ιερατείου, τα  εκβιαστικά  διλλήματα της ελληνικής πολιτικής ελίτ και άλλων ντόπιων τραπεζικών και επιχειρηματικών κύκλων.

Η «σωτηρία της χώρας» δεν νομιμοποιεί έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό να υποκύπτει σε εξωθεσμικούς εκβιασμούς, δεν  νομιμοποιείται ο Αντώνης  Σαμαράς με μια «κωλοτούμπα» να μεταλλάσσεται από πολέμιος του μνημονίου σε υποστηριχτή του και σφαγέα της ελληνικής κοινωνίας και των κεκτημένων της. 

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ  είναι επιβεβλημένη στο βαθμό που αυτή υπηρετεί εθνικά και λαϊκά συμφέροντα, όμως οι αντισυνταγματικές και επάρετες δανειακές συμβάσεις των μνημονίων δεν υπηρετούν επί της ουσίας εθνικό και λαϊκό συμφέρον αλλά τους εξωθεσμικούς σχεδιασμούς του ιερατείου της ΕΕ και άνομα κερδοσκοπικά συμφέροντα.  

Αλλαγή σκυτάλης και ανασύνταξη του μνημονιακού μπλοκ 

ΚΑΙ ΕΝΩ χθες κυβέρνηση  και τρόικα κατέρρεαν κάτω από το βάρος της ανάλγητης και αναποτελεσματικής πολιτικής τους η Νέα Δημοκρατία δίνοντας χείρα βοηθείας  περιέσωσε τις μνημονιακές δυνάμεις προσδίδοντας τους νέα δυναμική για μια σειρά των νέων αντιλαϊκών επιδρομών που θα  συνοδεύσουν  το νέο μνημόνιο της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.  

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ Παπανδρέου-Βενιζέλου με το non-paper των δέκα σημείων που διένειμε ουσιαστικά υπαγορεύει τις προγραμματικές δηλώσεις στην νέα κυβέρνηση. Προγραμματικές δηλώσεις που δεν διαφέρουν στο ελάχιστο από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Πασόκ όπως αυτή έχει επιβληθεί από την τρόικα.

Ο ΛΑΟΣ πρέπει πλέον να κατανοήσει ότι η ελληνική πολιτική ελίτ υποδουλωμένη όπως είναι στο ιερατείο της ΕΕ δεν μπορεί να εγγυηθεί καμιά διέξοδο. Οι δυνάμεις τις αριστεράς, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής, μαζί και οι κινήσεις των αγανακτισμένων μπορούν και πρέπει να δώσουν την λύση.

Οι τραπεζίτες επιβλήθηκαν της πολιτικής

ΚΑΙ ΕΝΩ η παρούσα οικονομική κρίση του υπερανεπτυγμένου καπιταλισμού και της νεοφιλελεύθερης ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών, οφείλεται κύρια στην  κυριαρχία του χρηματιστικού κεφαλαίου και ειδικότερα του τραπεζικού κεφαλαίου επί των κυβερνήσεων, της πολιτικής και αυτής ακόμα της αστικής τάξης  η συναινετική συγκυβέρνηση Πασόκ-ΝΔ και λοιπών προθύμων φαίνεται να επιλέγει σαν πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, έναν κατ΄εξοχήν εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου τραπεζικού κεφαλαίο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ πολιτική ελίτ κόντρα στις παραπάνω διαπιστώσεις παραχωρεί την πολιτική εξουσία στο τραπεζικό σύστημα με τις όποιες συνέπειες θα συνοδεύσουν αυτή τους την επιλογή. Η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται, η λιτότητα θα συνεχιστεί και η φτώχεια θα κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία σε αντίθετα με το τραπεζικό και χρηματιστικό κεφάλαιο που θα αυξάνουν τα κέρδη τους.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ σχετικά με το βίο αυτής της κυβέρνησης και την προσφυγή σε γενικές εκλογές ας μην είμαστε αφελείς, ο βίος αυτής της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τους σχεδιασμούς του ευρωπαϊκού ιερατείο και δεν θα γίνουν εκλογές εφόσον δεν εξασφαλιστούν όλα τα συμφέροντα των κερδοσκόπων δηλαδή διασφάλιση αποπληρωμής των δανείων, αρπαγή του δημόσιου πλούτου μέσω αποκρατικοποιήσεων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου