Και ο Δήμος Πεντέλης μηνύει την Τουρκία για τις πυρκαγιές του 1995

Aπαίτηση για αποζημίωση 47 εκ ευρώ από την Τουρκία προβάλλει και ο δήμος της  Πεντέλης Αττικής για τις πυρκαγιές του 1995. Ως στοιχείο της δικαστικής διεκδίκησης ο δήμος προβάλλει τα λόγια του Γιλμάζ περί αντίποινα δασών στην Ελλάδα, που έχει προκαλέσει σάλο. Ήδη σε ανάλογη κίνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει και ο δήμος Ζαχάρως Ηλείας.

Το θέμα ολοένα και περισσότερο αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, όπου υπάρχουν και άρθρα που ουσιαστικά αποδέχονται την τουρκική ευθύνη. Χθες η εφημερίδα posta, στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «η Ελλάδα ζητά από την Τουρκία 47 εκ ευρώ», γράφει για το θέμα της Πεντέλης και σημειώνει ότι ο δήμος  ετοιμάζεται να ζητήσει 47 εκ ευρώ αποζημίωση από την Τουρκία. Σημειώνεται ότι στην μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου 1995 , είχαν αποτεφρωθεί 25.000 στρέμματα δάσους στην Πεντέλη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η birgun, με τον τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημίωση από την Τουρκία» και η αγγλόγλωσση today’s zaman με τίτλο «greek municipality will seek compensation from turkey».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου